Tusen ganger god natt

Premiere: 18.10.2013

Erik Poppes prisbelønte og kritikerroste film er sett av 100.000 på kino!

Rebecca er en av verdens fremste krigsfotografer. Hjemme orker ikke hennes mann og døtre lenger tanken på at hun lever i livsfare, og de stiller henne et ultimatum: Jobben eller familien.

Hovedrollene spilles av Oscar-vinner Juliette Binoche og den danske Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau. I andre roller finner vi bl.a. Mads Ousdal og U2s Larry Mullen jr.

TUSEN GANGER GOD NATT har fått strålende kritikker, mottatt priser i inn- og utland, og har solgt 100.000 kinobilletter.

Filmen er i stor grad basert på regissør Erik Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder, da han jobbet for VG og Reuters på 80-tallet, og de senere årene for bl.a Flyktninghjelpen.

Da filmen hadde verdenspremiere i Montreal, vant den der bl.a. The Special Grand Prix of The Jury, og den har også vunnet pris ved Chicago Int Film Festival, for beste skuespillerinne (Juliette Binoche). Senere har den vunnet både kinosjefenes pris, Sølvklumpen, for beste film, og senest Kritikerprisen - både for beste film og for beste foto, til JOhn Chr Rosenlund.

Fakta
image
Tittel:
Tusen ganger god natt
Regi:
Erik Poppe
Skuespillere:
Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Mads Ousdal, Larry Mullen jr., Maria Doyle Kennedy, Lauryn Canny, Adrianna Cramer Curtis.
Manus:
Harald Rosenløw Eeg, etter en historie av Erik Poppe
Foto:
John Christian Rosenlund
Musikk:
Armand Amar, Ane Brun
Produsent:
Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae
Produksjonsselskap:
Paradox Spillefilm, Zentropa, Newgrange Pictures
Distribusjon:
Euforia
Genre:
Drama
Språk:
engelsk
Nasjonalitet:
Norge
Produksjonsår:
2013
Lengde:
1 t. 57 min.
Premiere kino:
18.10.2013
Sensur:
11 år