Brødre

Premiere: 20.03.2015

PRESSEN SKRIVER:
"Varm og ærlig - en norsk Boyhood" Natt&Dag
"Fantastisk og underfundig - en oppdagelse" Montages

Et unikt filmprosjekt - åtte års oppvekst skildret på 100 minutter

BRØDRE vant Amanda for beste regi, det er første gang en dokumentar vinner regiprisen!

I over åtte år har fotograf, regissør og mor Aslaug Holm filmet de to sønnene sine, fra de var fem og åtte år, og til eldstemann avslutter ungdomsskolen. Resultatet er en unik film som alle kan kjenne seg igjen i.

Brødre skildrer forholdet mellom brødrene Markus og Lukas i deres oppvekst på 2000-tallet. Historien strekker seg over åtte år, og utspiller seg i deres virkelighet på Sagene, ved Akerselva i Oslo, og på Smøla, ved havet utenfor Kristiansund.

Her skildres barndom og identitet, vi ser de to vokse opp, vi tar del i deres drømmer og forventninger - og også foreldrenes. Filmen er en poetisk og samtidig hverdagslig skildring av barndommens univers. Det er en usentimental betraktning av guttenes møte med virkeligheten, i hverdagen, og i familien - der de fleste av oss lærer sannheten om verden og oss selv. Det er gjenkjennelig, rørende og morsomt.

Aslaug Holm har tidligere filmet "Heftig og begeistret" og "Oljeberget" med Jens Stoltenberg, i tillegg til nesten seksti dokumentarer for fjernsyn.
Produsent, ektemann, far og fotballtrener Tore Buvarp utgjør sammen med Aslaug og sønnene teamet på "Brødre", og nettopp det har gjort prosjektet så unikt.

Fakta
image
Tittel:
Brødre
Regi:
Aslaug Holm
Medvirkende:
Markus, Lukas, Tore Buvarp, Aslaug Holm
Manus:
Aslaug Holm
Foto:
Aslaug Holm
Musikk:
Kaada
Produsent:
Tore Buvarp
Produksjonsselskap:
Fenris film
Distribusjon:
Euforia
Genre:
Dokumentar
Språk:
norsk
Nasjonalitet:
Norge
Produksjonsår:
2015
Lengde:
1 t. 46 min.
Premiere kino:
20.03.2015
Sensur:
Tillatt for alle