Filmarkivet

image

Thale

Premiere: 17.02.2012

To åstedsvaskere oppdager en skjult inngang til en kjeller i en hytte.
Kjelleren skjuler en hemmelighet enkelte vil gå langt for å bevare...

 
image

Exteriors

Premiere: 25.03.2011

Exteriors er et energisk og eksperimentelt drama om to utenlandske skuespillerinner som prøver lykken i LA. Vi følger disse to, fra henholdsvis Norge og England, dagene før en viktig audition. Deres historier har mange likhetstrekk; de kjemper begge om samme rolle, de er begge rotløse individer og begge er involvert i destruktive forhold. På veien mot drømmen mister jentene mer og mer grep om hvem de er og hva de egentlig vil.
Filmen er en utforskning av ønsket om å bli sett og elsket, og hvilke ofre vi gjør for å oppnå det vi ønsker mest.

 
image

Fjellet

Premiere: 25.02.2011

Nora og Solveig er tilbake i fjellheimen hvor de hadde en traumatisk opplevelse to år tilbake. I stedet for å dele og være tilstede i det vonde sammen med Solveig, har Nora lukket seg for henne og holdt det på avstand. Solveig har derfor tatt initiativet til denne turen, så de kan komme til bunns i det som hendte og møte fremtiden sammen.

 
image

Tomme Tønner 2 - Det Brune Gullet

Premiere: 07.01.2011

Etter en noe ufrivilling "ferie" i et av hovedstadens mer trekkfulle etablissement har Ali fått nok, og har en plan som ikke kan slå feil; han skal bli lovlydig.

 
image

Kongen av Bastøy

Premiere: 17.12.2010

Norge 1915 - En historie basert på virkelige hendelser Erling (17), ankommer Bastøy med sin egen agenda; å komme seg bort derfra fortest mulig. Hvor langt er han villig til å gå på bekostning av andre, for selv å slippe unna et undertrykkende og brutalt regime?

 
image

Keeper'n til Liverpool

Premiere: 22.10.2010

Møt Jo Idstad: 13 år, skolesmart og overbevist om at livet er livsfarlig. Skal du overleve ungdomsskolen gjelder det å unngå dødsfeller som bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter. Og heller satse på harmløse aktiviteter som ligninger og fotballkort. Alt går etter planen. Helt til det begynner ei ny jente i klassen.

 
image

Kommandør Treholt & Ninjatroppen

Premiere: 13.08.2010

Selv for de av oss som levde under den kalde krigen er det mye som fortsatt er ukjent. Nå, 25 år senere, får vi endelig sannheten om Kommandør Arne Treholt og Ninjatroppens rolle i det skjulte globale maktspillet.

 
image

Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa

Premiere: 05.03.2010

Er fjordheksa bare bygdeovertro eller kan det stemme at Satans brud bor et stykke inn i skogen ved Grytefjord? Har Tordenskjold funnet seg selv eller noen helt andre? Hvem ville vunnet i en tryllekamp mellom Jesus og Harry Potter? Disse og flere andre spørsmål blir besvart av videoopptakene til Kurt Josef Wagles leteaksjon.

 
image

Precious

Premiere: 29.01.2010

Precious har ikke fått noen tjuvstart i livet. Tross sine seksten år er hun gravid for andre gang. Hun bor i ghettoen sammen med sin mor, en hatefull trygdemisbruker. Det eneste lyspunktet i livet hennes er skolen, men nå ser det ut til at hun må slutte på grunn av graviditeten ... Likevel er Precious en film med et sterkt håp. Noen mennesker lar seg rett og slett ikke knekke!

 
image

Tomme Tønner

Premiere: 08.01.2010

Endelig går det veien for gutta. Dansken har gitt de en enkel jobb og de er på vei opp. Men på mirakuløst vis går alt til helvete, og før de vet ordet av det skylder de kongen av Oslos underverden en halv million. Det er ikke bra. Ikke i det hele tatt ...

 
image

Alt for henne

Premiere: 20.11.2009

Lisa og Julien lever et godt familieliv, men den lykkelige tilværelsen tar en brå og brutal vending da Lisa plutselig blir fengslet for mord. Julien nekter å la noen ta henne fra ham, og han starter et farlig spill ...

 
image

Jeg har elsket deg så lenge

Premiere: 24.07.2009

Léa (Elsa Zylberstein)har jobb, mann, to barn, svigerfar og husholderske. Ut av fengsel og inn i livet hennes kommer plutselig søsteren Juliette (Kristin Scott Thomas). Om hun er fåmælt tar hun likevel mye plass, og det er ikke lenge før det usagte overdøver alt.

 
image

Outlander

Premiere: 17.07.2009

Året er 709 e.Kr. Et romskip styrter i Lofoten. En av mannskapet overlever, men det gjør også lasten ...

 
image

Tilbake til Provence

Premiere: 24.04.2009

"Tilbake til Provence" er den tredje i rekken av komedier skrevet av Agnés Jaoui og Jean-Pierre Bacri. "De andres smak" og "Se meg" hadde begge stor suksess på kinolerretene. Jaoui og Bacri hadde hovedrollene i de to nevnte filmene, og har det også i denne.

 
image

Hunger

Premiere: 27.03.2009

Maze-fengselet, Belfast 1981: En rekke IRA-fanger sultestreiker i protest mot den britiske regjeringen og de innsattes forhold. Aksjonen ledes av Bobby Sands, som faktisk blir valgt til parlamentsmedlem under streiken, han var da den yngste representanten i underhuset. Sands slutter å ta til seg næring 1. mars 1981, og 5. mai - etter 66 dager - dør han 27 år gammel. Han er den første av ti fanger som sultet i hjel. Meldingen om Sands død utløste opptøyer og begravelsen hans ble fulgt av mer enn 100.000 mennesker.

 
image

Død Snø

Premiere: 09.01.2009

Vennegjengen hadde alt de trengte for en vellykket påskeferie; hytte, ski, snøskuter, rattkjelker, store mengder øl og en fruktbar kjønnsfordeling. Det var i hvert fall ingen av dem som hadde sett for seg at de ikke skulle komme hjem i live! Nazizombie-bataljonen som hjemsøker fjellområdene rundt Øksfjord hadde imidlertid andre planer ...

 
image

Righteous Kill

Premiere: 03.10.2008

Turk (Robert De Niro) og Rooster (Al Pacino) har løst saker sammen i 30 år, og er blant New York-politiets beste menn. Nå får de bruk for alt de har av kløkt, erfaring og rettskaffenhet. En hallik blir funnet drept, skutt på kloss hold og med et dikt lagt igjen av morderen.

 
image

Tropa de Elite

Premiere: 26.09.2008

Rio de Janeiro har over 700 favelaer, alle styrt av tungt bevæpnede narkobander. Politiet er både inkompetente og maktesløse, derfor eksisterer spesialstyrken BOPE.

 
image

Får jag lov - till den sista dansen?

Premiere: 05.09.2008

Du trodde kanskje du visste det du trengte å vite om svenske danseband? Da må du tro om igjen!

 
image

The Mist

Premiere: 11.07.2008

En liten gruppe mennesker blir isolert i det lokale supermarkedet når en mystisk tåke siver inn over byen og fører med seg angst og død. En etter en mister de isolerte grepet, og snart er det bare noen få av dem som tenker klart. Vil de greie å flykte, og hvor skal de i så fall dra?

 
image

Superhero Movie

Premiere: 18.04.2008

På en klassetur blir Rick Riker forvandlet til ufrivillig superhelt. Han må lære seg å beherske sine nye krefter, og samtidig kjempe mot en dødelig motstander. Ubehjelpelig forelsket, med svært utradisjonelle venner og familie, og med en naiv optimisme blir Ricks vei mot status som superhelt veldig annerledes og underholdende.

 
image

Lars and the Real Girl

Premiere: 07.03.2008

Lars Lindstrom (Ryan Gosling), en uvanlig sjenert mann fra en liten bygd, innleder et meningsfylt forhold til fullstørrelsedukken Bianca. Hans bror og svigerinne tror han er gal, men etter litt overtalelse fra en doktor bestemmer de, og resten av bygda, seg for å støtte opp om Lars og hans "drømmejente".

"Lars and the Real Girl" er en kritikerrost film som har vært nominert til flere prestisjetunge priser, blant annet mottok den nylig en Oscar-nominasjon for beste originalmanus. En tragikomisk perle av en film om en mann som har funnet den store kjærligheten i prosessen av å finne seg selv.

 
image

Rambo

Premiere: 25.01.2008

John Rambos stillferdige liv blir brått snudd på hodet da hans landsmenn forsvinner i jungelen. Har Rambo fremdeles det som skal til for å redde Sarah og vennene hennes? Hva vil den ensomme krigeren gjøre?

 
image

Rovdyr

Premiere: 11.01.2008

Innlandet i Norge, 17. juli 1974. Fire unge mennesker på vei til en skogstur bortføres og slippes uvitende ut i skogen. Noen bedriver en grusom jakt. Og de er byttet ...

 
 

Nyheter

Kjempeinteresse for Karpe Diem-film

Aldri sett noe lignende, sier programdirektør i Nordisk Film til VGRICHARD STORKEN får verdenspremiere på Berlinalen

Får premiere i over 100 land, og Norge kan glede seg fra 5. mai.Flott mottakelse for "Kvar song ei soge"

Filmen har fått fine anmeldelser i de store avisene, her Aftenpostens omtale."El Clasico" vant Folkets Amanda

Filmen om kurder-brødrene på jakt etter Ronaldo, vant en overraskende Amandapris i Haugesund!"Kvar song ei soge"-innslag på Dagsrevyen!

Regissør Aaslaug Vaa og forskningsbibliotekar Astrid Nora Ressem om folketoner og tradisjoner"El Clasico"-regissøren Amandanominert!

Halkawt Mustafa er nominert sammen med Joachim Trier og Roar Uthaug i kategorien beste regi!"Kvar song ei soge" - Amandaoverraskelsen

Nominert for beste dokumentar, sammen med "Dugma" og "Mannen fra Snåsa"MARIA BOCK Amandanominert for "Hevn"

Maria er nominert for beste kvinnelige birolle for andre gangATLE ANTONSEN Amandanominert

Atle er Amandanominert for beste mannlige skuespiller for rollen i GRAND HOTELAMANDANOMINASJONER til samtlige Euforiafilmer

Både "Grand Hotel", "Hevn", "El Clasico" og "Kvar song ei soge" ble i dag nominert til Amanda!BRØDRE vant HotDocs!

Aslaug Holms BRØDRE ble kåret til beste internasjonale dokumentar og vant 10.000 dollar i Toronto!EL CLASICO vant fotoprisen på Tribecafestivalen!

Kjell Vassdal og "El Clasico"  ble tildelt prisen for beste foto under Tribecafestivalen i New YorkEL CLASICO til Tribeca filmfestival!

El Clasico er plukket ut til Robert De Niros Tribecafestival i april, og får dermed sin USA-premiere.Jakob Oftebros tøffe innspilling av "Gullkysten"

Oftebro sier at hovedrollen i "Gullkysten" er hans mest krevende rolle hittilHalve Fjærland så HEVN

Besøket på Vestlandet er kjempebra og halvparten av bygda Fjærlands 280 innbyggere så filmen på førpremierenHEVN tekstes på nynorsk

Vestlandskinoene og Mållaget applauderer at Hevn tekstes på nynorsk.BRØDRE til CPH:DOX - og stadig på kino!

Brødre er tatt ut til hovedprogrammet i CPH:DOX i november, og går fremdeles på kino i Oslo, sju måneder etter premiere!Amanda for beste regi til Aslaug Holm!

Aslaug Holm er den første dokumentaristen som vinner Amanda for beste regi.BRØDREBEGEISTRING

Nydelige anmeldelser for "Brødre"SVENSKJÆVEL sanker priser på A-festivaler

Euforias neste film, SVENSKJÆVEL, har på kort tid vunnet priser for beste film i både Chicago og Zürich.Sumo-visning av Jakten på Berlusconi avlyses

Etter press fra kinoene, trekkes pre-visningen på TV2 Sumo.JAKTEN PÅ BERLUSCONI til London Film Festival!

"Jakten på Berlusconi" er tatt ut til London Film Festival i oktober, i godt selskap med Tyldum og Hamer.Amanda for beste film til TUSEN GANGER!

Også Amanda for beste foto og beste musikk!"Jakten på Berlusconi"-traileren ute

Se her!Sju Amandanominasjoner til TUSEN GANGER GOD NATT!

 JAKTEN PÅ BERLUSCONI med fransk vri

Norges morsomste menn besøkte travbanen i Nice, under French Grand Prix, og stakk innom Cannes på vei hjem.Kritikerprisen til Poppe og Rosenlund

Kritikerlagets priser for beste film og beste foto gikk begge til "Tusen ganger god natt", og ble delt ut av Åse Kleveland 11. mars.100.000 GANGER GOD NATT PÅ KINO!

Poppes film har nå passert 100.000 kinobilletter og er i tillegg solgt til bl.a USA, Canada, Storbritannia og Japan.Erik Poppe tildelt Sølvklumpen

Poppe ble 27. januar tildelt Sølvklumpen, Norske kinosjefers utmerkelse for beste film i 2013.Visning til inntekt for Flyktninghjelpen

Tirsdag 17.12 på nye Kino Victoria gir vi inntektene til Flyktninghjelpens arbeid!Poppe i Marokko med Binoche og Scorsese

Binoche mottok hederspris og Tusen ganger god natt hadde kongelig gallavisning med juryleder Scorsese tilstede under Marrakech filmfestivalTusen ganger god natt passerer 90.000!

Poppes film har nå solgt 90.000 billetter på kino og går fremdeles over hele landetTitusener ser Poppe på kino

Tusen ganger god natt har hatt en super start og nærmer seg allerede 50.000 med stormskrittTUSEN GANGER GOD NATT vant to priser i Montreal!

Erik Poppes Tusen ganger god natt vant juryen Special Grand Prix i hovedkonkurransen.JAKTEN PÅ BERLUSCONI er i gang!

Ole Endresens nye travkomedie spilles inn på Bjerkebanen.Strålende mottakelse for Poppe i Montreal!

Det var 1500 utsolgte seter og trampeklapp etter verdenspremieren på Tusen ganger god natt.U2-stjerne klar for Poppe!

U2-trommis Larry Mullen jr har takket ja til "A Thousand Times Good Night".Mads Ousdal siste skudd på stammen til Erik Poppe!

Ousdal er den norske stjernen i Tusen ganger god natt.Euforia distribuerer Poppe, med Juliette Binoche i hovedrollen

Erik Poppe har kapret den franske stjerneskuespilleren til sin nye film "A Thousand Times Good Night"  .Super åpningshelg for
90 MINUTTER

Solgte mer enn 10.000 billetter første helgen!Femmerne og sekserne triller for 90 MINUTTER!

Supre anmeldelser for 90 MINUTTER i norsk media! Så langt tre seksere og ørten femmere, les VGs anmeldelse her.Strålende mottakelse i Toronto for 90 MINUTTER!

Variety er full av gode ord etter visningen i Toronto.Screen roser 90 MINUTTER

"You eager for more from a director with the courage to take on subjects that challenge the audience"...men bommer litt på hvem som er sammen med hvem...

Er re så nøye a'? Så lenge Mads Ousdal ligner på Russell Crowe:Hva er galt med den norske mannen?

90 MINUTTER vekker oppsikt og skaper debatt, les her.TIL UNGDOMMEN mot
Stortingsvalget 2013

Ett år før stortingsvalget sier alle fire at de planlegger å drive valgkamp også neste år.90 MINUTTER på rød løper i Toronto

Eva, Kaia og Pia strålte på rød løper og svarte på spørsmål fra internasjonal presse.