Filmweb
  Filmdata
Tittel: Møte i Toscana
Original tittel: Copie conforme
Regi: Abbas Kiarostami
Foto: Luca Bigazzi
Manus: Abbas Kiarostami
Genre: Romantikk
Skuespillere: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carrière, Agathe Natanson, Gianna Giachetti, Adrian Moore, Angelo Barbagallo, Andrea Laurenzi, Filippo Troiano, Manuela Balsimelli
Nasjonalitet: Belgia / Frankrike / Italia
Språk: Engelsk/ Fransk
Produsent: Charles Gillibert, Angelo Barbagallo, Marin Karmitz, Nathanaël Karmitz
Produksjonsselskap: MK2 Diffusion, MK2, Bibi Film, France 3 Cinema, Canal Plus, France Television, Centre National de la Cinematographie, RAI Cinema, Regione Toscana, Toscana Film Commission, Programme Media de la Communaute Europeenne, Artemis Prods., Patrick Quinet, Cofino
Lengde: 1 t. 41 min.
Produksjonsår: 2010
Sensur: Tillatt for alle

Premiere: 25.12.2011

  Møte i Toscana
Juliette Binoche vant prisen for Beste kvinnelige skuespiller i prestisjetunge Cannes for sin gliterende rolletolkning i Møte i Toscana. Dette kritikerroste dramaet fra regissørlegenden Abbas Kiarostami er ikke et postkort fra det romantiske Italia, men snarere et bilde av kunstens vesen speilet gjennom samspillet mellom ham og henne.
Juliette Binoche i Møte i Toscana
Møte i Toscana er en bittersøt historie om et par som møtes i vakre Toscana - tilsynelatende helt tilfeldig. Han (William Shimell) er en britisk forfatter som har ankommet byen for å snakke om sin nye bok, mens hun (Juliette Binoche) er en fransk gallerieier på jakt etter originalitet. Etter et foredrag med forfatteren om autensitet og falskhet innen kunst, inviterer hun ham på en omvisning på landsbygda, hvor han feilaktig blir tatt for å være hennes mann. De spiller med og fortsetter ettermiddagen med å diskutere kjærligheten, livet og kunsten - og oppfører seg stadig mer som et gammelt ektepar. Men spiller de bare? Eller er deres tilsynelatende nye forhold mer enn hva man får inntrykk av ved første øyekast? Sannheten, som kunsten, har alltid rom for tolkning.

Dette kritikerroste dramaet fra regissørlegenden Abbas Kiarostami er den første han har laget utenfor Iran. Møte i Toscana har blitt sammenliknet med filmer som Roberto Rosselinis mesterlige Journey To Italy fra 1954.


Kjøp billetter
 
Til forsiden