Filmweb
  Filmdata
Tittel: Mamma Gogo
Original tittel: Mamma Gógó
Regi: Friðrik Þór Friðriksson
Foto: Ari Kristinsson
Manus: Friðrik Þór Friðriksson
Genre: Drama / Komedie
Skuespillere: Kristbjörg, Kjeld, Hilmir Snær Guðnason, Gunnar Eyjólfsson
Nasjonalitet: Island / Norge / Storbritannia / Sverige / Tyskland
Språk: Islandsk
Produsent: Friðrik Þór Friðriksson, Gudrun Edda Thorhanesdottir
Produksjonsselskap: Spellbound Productions, Filmhuset, Pandora Films, SVT, Berserk Films
Musikk: Hilmar Örn Hilmarsson
Lengde: 1 t. 27 min.
Produksjonsår: 2010
Sensur: Tillatt for alle

Premiere: 10.02.2012

  Mamma Gogo
Tidligere Oscar-nominerte Fridrik Thor Fridrikssons er tilbake: Mamma Gògò er en hyllest til Fridrikssons egen mor som han mistet til Alzheimer - et tøft og ærlig selvportrett, med skarp satire av den islandske finanskrisen og filmindustrien for øvrig. Mamma Gògò er en vev av fortid og nåtid. Filmen har Fridrikssons essensielle filmingredienser - humor, medfølelse og et sterkt visuelt uttrykk.
Hilmir Snær i Mamma Gogo
Vil spillefilmen Reisen tilbake redde den islandske filmindustrien? Det kan virke som om regissøren tror det. Og sannsynligvis hans mor Gógó. Ellers er det få. Uanfektet, men fattig, sikter regissøren mot stjernene: Hvis han får et nikk fra Oscar-komiteen så vil islendingene løpe til kinoene! Kreditorene er derimot mer realistiske og vil ha pengene sine tilbake. Som om ikke finansielle problemer og manglende anerkjennelse er nok, begynner Gógó å gjøre de merkeligste ting - hun går seg vill, glemmer å skru av ovnen og plutselig mister hun besinnelsen. Gógó må innse sannheten: Hun har fått Alzheimers. Ordet er som et sceneteppe som faller før forestillingen er ferdig. Sønnens finansielle problemer blir plutselig bagatellmessige når han forstår at han mister det mennesket som står hans hjerte nærmest. Mens Gógó blir mer og mer distansert fra nåtiden, opplever hun stadige gjensyn med en lykkelig fortid - en tid da hun var ung, vakker og forelsket.

I Friðrik Þór Friðrikssons siste film møter vi et engasjert skuespillerensemble der handlingen utspiller seg i et Island på vei inn i brutal finanskrise. Dette er likevel en rørende og morsom film, der tidvis absurde situasjoner skildrer det islandske lynnet.


Kjøp billetter
 
Til forsiden