Filmweb
  Filmdata
Tittel: Tomboy
Original tittel: Tomboy
Regi: Céline Sciamma
Foto: Crystel Fournier
Manus: Céline Sciamma
Genre: Drama
Skuespillere: Zoé Héran, Malonn Levana, Jeanne Disson, Sophie Cattani, Mathieu Demy, Yohan Vero, Noah Vero, Cheyenne Laine, Ryan Boubekri
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Produsent: Bénédicte Couvreur
Produksjonsselskap: Hold Up Films & Productions
Musikk: Jean-Baptiste de Laubier
Lengde: 1 t. 18 min.
Produksjonsår: 2011
Sensur: Tillatt for alle

Premiere: 04.05.2012

  Tomboy
Tomboy er en gripende film som befinner seg i skillet mellom uskyldig barndom og en gryende, røff ungdomstid. Den er en følsom, realistisk og til tider komisk, med sterke prestasjoner fra alle involverte. Céline Sciammas kritikerroste og prisvinnende spillefilm Tomboy er nå klar for norske kinoer.

I Céline Sciammas andre spillefilm møter vi en familie med to døtre, 10 år gamle Laure og 6 år gamle Jeanne. I jeans og t-skjorte, og med kortklipt hår, er det lett å forveksle Laure med en gutt, og det er nettopp det som skjer da hun møter nabojenta Lisa. Laure blir Mikael. Hjemme med foreldrene og den jentete lillesøsteren er hun Laure - med vennene og den nye kjæresten er hun Mikael. Med kreative midler skjuler hun sin lille hemmelighet og bygger sin nye identitet. Men leken må nødvendigvis ende: Skoleferien er snart over. Sannheten må frem i lyset og Laure må ta konsekvensene av det som begynte som en uskyldig lek. Céline Sciamma leverer en lett og sjarmerende fortelling om oppvekst. En film som også handler om forhold mellom barn, mellom barn og foreldre, og til og med det mer komplekse forholdet mellom ens hjerte og kropp.

Tomboy har vunnet en rekke priser. Deriblant Teddy-prisen under filmfestivalen i Berlin.

Céline Sciamma (f. 1978) er oppvokst en av Paris forstader. Etter en mastergrad i fransk litteratur, tok hun manusforfatter-kurs ved den franske filmskolen La Femis. Hun fordeler sitt arbeid mellom selvstendige prosjekter, samarbeid med andre regissører, samt at hun skriver manuskripter til film- og tv-produksjon.
Vannliljer, hennes debutfilm, ble utvalgt til Cannes / Un certain Regard (07) og til mer enn 30 festivaler verden over (Toronto, London, New York, Tokyo, Rotterdam m.fl.) Filmen var elsket av filmkritikerne og vant den prestisjefylte franske prisen Louis-Delluc.

Kjøp billetter
 
Til forsiden