Filmweb
  Filmdata
Tittel: SuperClasico
Original tittel: SuperClásico
Regi: Ole Christian Madsen
Foto: Jørgen Johansson
Manus: Ole Christian Madsen, Anders Frithiof August
Genre: Komedie
Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Paprika Steen, Jamie Morton, Sebatian Estevanez, Adriana Mascialino, Dafne Schilling, Miguel Dedovich, Pietro Gian
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Dansk
Produsent: Signe Leick Jensen, Lars Bredo Rahbek
Produksjonsselskap: Nimbus Film
Musikk: Jonas Struck
Lengde: 1 t. 34 min.
Produksjonsår: 2011
Sensur: 11 år

Premiere: 11.05.2012

  SuperClasico
Ole Christian Madsen (Flammen og Citronen) har med SuperClásico laget en av årets morsomste, varmeste og mest rørende komedier. SuperClásico er en feel-good film av ypperste sort - med vin, fotball, tango og sydlig temperament kombinert med den lune danske humoren! Kanskje er det dejligst å være norsk i Danmark, men det er slett ikke verst å være dansk i Argentina heller.
Paprika Steen og Anders W. Berthelsen i SuperClasico Jamie Morton som Oscar, Sebastian Estevanez som Juan Diaz og Anders W. Berthelsen som Christian i SuperClasico
I SuperClásico er Christian helt knust etter hans kone, fotballagenten Anna, har forlatt ham til fordel for stjernespilleren Juan Diaz i Buenos Aires. Ekteskapet er slutt, men Christian klarer ikke engang å gå skrevet under på skilsmissepapirene som har ventet på ham i 11 måneder. Impulsivt hopper han på et fly til Buenos Aires med parets 16 år gamle sønn. Påskuddet er at de skal skrive under papirene sammen, men sannheten er at han vil vinne Anna tilbake!

SuperClásico referer til det årlige argentinske fotballoppgjøret mellom erkerivalene Boca Juniors (som Maradona bl.a. spilte for før han dro til Napoli) og River Plate. Å være fotball-fan i Argentina er stor lidenskap. Men i diplomatiske kretser refererer man også til "un caso clásico" - et utrykk som argentinerne bruker om de særdeles hyppige tilfellene hvor europeiske kvinner søker visum for å bosette seg i Argentina etter å ha forelsket seg i en (som regel) ung og heit latino-mann.


Kjøp billetter


Fra SuperClasico Anders W. Berthelsen, Paprika Steen og Sebastian Estevanez i SuperClasico

 
Til forsiden