Filmweb
  Filmdata
Tittel: Mesterkokken
Original tittel: Comme un chef
Regi: Daniel Cohen
Foto: Robert Fraisse
Manus: Daniel Cohen, Olivier Dazat
Genre: Komedie
Skuespillere: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, Julien Boisselier, Salomé Stevenin, Serge Larivière, Issa Doumbia, Bun Hay Hean
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Produsent: Sidonie Dumas, Gaumont
Produksjonsselskap: Gaumont, TF1 Films, A Contracorriente Films, U Film
Musikk: Nicola Piovani
Lengde: 1 t. 24 min.
Produksjonsår: 2011
Sensur: Tillatt for alle

Premiere: 23.11.2012

  Mesterkokken
Jacky Bonnot er 32 år. Han elsker gourmetmat, og med sitt udiskutable talent drømmer han om å åpne sin egne, utsøkte restaurant.
Mesterkokken Mesterkokken
Men Jacky har ikke mulighet til å følge drømmene sine. Den finansielle situasjonen han og hans kone står overfor fører til at han må takke ja til ulike strøjobber han aldri klarer å beholde. En dag møter han Alexandre Lagarde (Jean Reno), en berømt kokk med flere Michelin-stjerner. Lagarde er i alvorlig konflikt med den nye administrerende direktøren i konsernet som eier restauranten hans, og på desperat jakt etter en ung assistent som kan hjelpe han med en ny, spennende meny før Michelin-guidens kritikere kommer for å bedømme maten hans.

Regissør Daniel Cohen har laget en fornøyelig og kulinarisk komedie med god fransk mat i sentrum. Filmen ironiserer på klassisk fransk vis over den nye mattrenden med molekylær gastronomi når den pretensiøse stjernekokken spilt av Jean Reno blir konfrontert av det faktum at han holder på å miste sin plass på den kulinariske tronen. Regissør Daniel Cohen har hatt et ønske om å lage film som gjør oss sultene på å lage god og ærlig mat. For alle "foodies" er filmen et must.

Kjøp billetter
 
Til forsiden