Filmweb
  Filmdata
Tittel: Dypet
Original tittel: Djupid
Regi: Baltasar Kormákur
Foto: Bergsteinn Björgúlfsson
Manus: Baltasar Kormákur, Jon Atli Jonasson
Genre: Drama
Skuespillere: Ólafur Darri Ólafsson, Jóhann G. Jóhansson, Þröstur Leó Gunnarsson, Bjõrn Thors, Stefán Hallur Atefánsson, Walter Geir Grímsson, Gudjón Pedersen, Þorbjörg Helga Þorgilsdóttir, Theodór Júlíusson, María Sigurdardóttir
Nasjonalitet: Island / Norge
Språk: Islandsk
Produsent: Agnes Johansen, Baltasar Kormákur
Produksjonsselskap: Blueeyes Productions, Filmhuset Produksjoner AS
Musikk: Ben Fronst, Daníel Bjarnason
Lengde: 1 t. 35 min.
Produksjonsår: 2012
Sensur: 11 år

Premiere: 12.04.2013

  Dypet
Basert på en sann historie er Dypet en utrolig overlevelsesberetning om en fisker som på mirakuløst vis overlever et skipsforlis. I over seks timer svømmer han i iskaldt hav utenfor Island, for deretter å ta seg barbeint over et vulkanlandskap i flere timer før han finner hjelp. Filmen forteller om den dramatiske hendelsen og om fiskeren som på utrolig vis og med en overmenneskelig vilje klarer det ingen andre klarer. Han ender opp som en nasjonalhelt, men også som et uforklarlig vitenskapelig fenomen.

 

Dypet Dypet
I Norge er regissør Baltasar Kormákur mest kjent for filmen 101 Reykjavik (2000). Kormákur spilte inn Dypet i 2010 men måtte avbryte etterarbeidet av den for å jobbe med Hollywoodfilmen Contraband med Mark Wahlberg i hovedrollen som hadde premiere i 2012. For tiden arbeider Kormákur med filmen 2 Guns med Mark Wahlberg og Denzel Washington i hovedrollene. Dypet ble nominert til Oscar-komiteens shortlist før jul, og er tatt ut hovedkonkurransen under Göteborg International Filmfestival.

"Se Dypet på kino"
Natt&Dag

"En mesterlig blanding av lyd og vrede"
Screen Daily

"Det er slike filmer som gjør at festivaler som TIFF eksisterer".
The Globe and Mail

"En dramatisk thriller med imponerende realistiske sjø-scener som kan måle seg med James Cameron og Wolfgang Petersens filmer".
THR

 

Kjøp billetter


Dypet

 
Til forsiden