Filmweb
  Filmdata
Tittel: Heli
Original tittel: Heli
Regi: Amat Escalante
Foto: Lorenzo Hagerman
Manus: Amat Escalante, Gabriel Reyes
Genre: Drama / Thriller
Skuespillere: Armando Espitia, Linda González, Juan Eduardo Palacios, Andrea Vergara
Nasjonalitet: Frankrike / Mexico
Språk: Spansk
Produsent: Jaime Romandia
Produksjonsselskap: NDMantarraya
Musikk: Lasse Marhaug
Lengde: 1 t. 45 min.
Produksjonsår: 2013
Sensur: 18 år

Premiere: 28.03.2014

  Heli
Lover og regler - hva er de egentlig godt for? Ikke mye, skal vi tro meksikanske Amat Escalante's tredje spillefilm HELI. Filmen, som vant Gullpalmen for beste regi i Cannes, er en sobert fortalt historie om mennesker som evner å leve i en nådeløs virkelighet uten å miste sin integritet.

I et lite, falleferdig hus på den meksikanske landsbygda bor 17 år gamle Heli sammen med faren, kona, deres lille sønn og lillesøstera Estella. Det lever et enkelt liv uten noen større grad av materiell velstand, men husholdningsbudsjettet går rundt, og de hygger seg når de kan. Når Estellas eldre kjæreste bestemmer seg for at de to skal rømme av sted for å gifte seg, og beslutter å finansiere dette med penger tjent på salget av konfiskert kokain han har stjålet fra militæret, tar imidlertid livene deres en helt annen vending.

Med sin blanding av vakre bilder og kalde skildringer av brutal vold, er HELI definitivt ikke en film for alle. Men de som våger å utsette seg for den vil finne en både velregissert, opprørende og uforglemmelig fortelling om de uskyldige ofrene i den såkalte krigen mot narkotika.

Filmmusikken til HELI er laget av norske Lasse Marhaug.


Kjøp billetter
 
Til forsiden