Filmweb
 
Miraklet i Lourdes  
Miraklet i Lourdes
I "Miraklet i Lourdes" møter vi mennesker som håper og tror, men som likevel er smålige nok til å gremmes over at miraklet lander på andre enn dem selv. Les mer
Séraphine  
Séraphine
Séraphine er den sanne historien om en middelaldrende kvinne som arbeider som hushjelp i en liten by i Frankrike. Hun regnes for å være litt sær, og sin ledige tid egner hun til å male. Les mer
Machan  
Machan
I Sri Lankas slumkvarter er hver dag en kamp for tilværelsen. Les mer
 

 
Vincent vil ha(v)
  Vincent vil ha(v)
Premiere: 05.08.2011

Tysk komedie med overraskelser på lur... Denne filmen ble en stor suksess på hjemmemarkedet, og er nå på vei ut i verden. Første stopp var Israel, der den har solgt over 50000 billetter, så USA, og nå står Norge for tur!

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Submarine
  Submarine
Premiere: 22.07.2011

Terningkast 5 fra de aller fleste anmelderne, unison begeistring!!

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Route Irish
  Route Irish
Premiere: 15.04.2011

Terningkast 6 av Stavanger Aftenblad! Terningkast 5 av Dagsavisen, Nettavisen, Fædrelandsvennen, Fredrikstad Blad, Romsdals Budstikke, Østlandets Blad.

Les mer      Kjøp billetter
 

 
80 dager
  80 dager
Premiere: 04.03.2011

Gamle damer trenger også kjærlighet.. "80 dager" er et spansk drama som handler om kvinnene Axun og Maite som møttes da de gikk på skole, men samfunnet på denne tiden tillot dem ikke å la sitt forhold bli til noe mer enn vennskap. Etter dette ledes de i ulike retninger, Axun giftet seg og flyttet til en gård, mens Maite reiste rundt i verden og fikk klarhet i sin seksuelle legning og har en suksessrik karriere som pianolærer. En dag bestemmer hun seg for å reise tilbake til San Sebastian. Når de begge er blitt 70 år møtes de ved en tilfeldighet når de er på sykebesøk på sykehuset. Med det første kjenner de ikke hverandre igjen, men etter hvert blusser de lenge undertrykte følelsene opp igjen med enda større intensitet.

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Hushjelpen
  Hushjelpen
Premiere: 25.02.2011

Elegant, sexy and dangerous, "The Housemaid" is a delicious pleasure to watch. Terningkast 5 fra VG, Nettavisen, Adresseavisen, Fæ'vennen og Østlandet Blad så langt!!

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Et helt nytt liv norsk pl.
  Et helt nytt liv
Premiere: 04.02.2011

"Noe av det vakreste og mest bevegende som kan oppleves i en kinosal." Mørkets Opplevelser, NRK P2 Sterkt anbefalt av Filmbonanza's seerpanel! Terningkast 5 av bl.a. VG, Dagbladet, Nettavisen, Bergens Tidende, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Drammens Tidende, Tønsberg Blad og Fredrikstad Blad.

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Mammuth
  Mammuth
Premiere: 12.11.2010

En svart komedie fra regissørene av "Aaaltra" og "Louise-Michel".

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Benda Bilili!
  Benda Bilili!
Premiere: 15.10.2010

STAFF BENDA BILILI er gatemusikantene som trosset handikap og kummerlige kår, og ble en hit på fjorårets musikkfestivaler. Filmen følger gruppen på en kronglete reise, fra de øvde under åpen himmel i Kinshasa og frem mot CD-utgivelse og verdensomspennende turné. Papa Ricky er gatebarnas far og bandets pådriver. Han er som flere andre i bandet den fødte kongolesiske stjerne - en krøpling bevæpnet med talent og optimisme. Når dokumentaristene Renaud Barret og Florent de la Tullaye introduserer virtuosen Roger for Papa Ricky, skaper de musikalsk historie. "I'll do great things with this instrument", sier guttungen. Instrumentet han refererer til er en simpel versjon av en afrikansk banjo - en blikkboks festet til en pinne ved hjelp av et fiskesnøre. Filmen slutter med klipp fra en heidundrende konsert under Oslo World Music Festival!

Les mer      Kjøp billetter
 

 
På vei
  På vei
Premiere: 27.08.2010

"Bosniske Zbanic spillefilmdebuterte med den usedvanlig gode Grbavica i 2006, og følger her opp med en ny knallfilm: Glimrende skuespill, en kledelig diskret stil som aldri blir kjedelig og ikke minst: En sjelden evne til å lage politisk høyrelevant film uten at den føles politiserende." (Natt&Dag) Denne uke i Oslo(Vika), Bergen, Trondheim, Kr.sand, Fredrikstad, Tromsø, Larvik, Haugesund og på Kilden kino!

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Alamar
  Alamar
Premiere: 02.07.2010

Sommerens fineste film; ifølge NRK P2!

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Velkommen
  Velkommen
Premiere: 12.02.2010

Bilal, en ung kurdisk flyktning ankommer Calais og forsøker å nå Storbritannia for å slutte seg til kjæresten. Etter å ha mislyktes finner han ut at den eneste måten å nå fram på, er å svømme over Den engelske kanal. Han får svømmeleksjoner av Simon, som nylig har skilt seg fra kona. For å forsøke å vinne henne tilbake tar han gutten under sine vinger, til tross for stadige trusler fra politiet, da bistand til illegale immigranter er ulovlig. Simon får seg en kraftig vekker, og Llioret understreker betydningen av å være oppmerksom på hvordan illegale immigranter blir behandlet i Vesten. Han stiller et enkelt, men foruroligende spørsmål: Burde vi være klar over at noen illegale immigranter vil bli ofret, som en konsekvens av fransk lov?" Welcome" makes audiences care deeply for its absorbing characters". Variety

Les mer      Kjøp billetter
 

 
Oppbruddet
  Oppbruddet
Premiere: 22.01.2010

Suzanne har vært gift med legen Samuel i 20 år, og de har to voksne barn sammen. De lever et tilsynelatende tilfredsstillende, om enn litt kjedelig, overklasseliv. Suzanne skal endelig tilbake til psykologjobben etter et par tiår som husfrue. Men møtet med den spanske arbeidskaren Ivan, som skal jobbe med å bygge om kontoret hennes, forandrer alt for Suzanne. Catherine Corsinis "Oppbruddet" gjør bruk av en gammel og kjent kjærlighetstrekant som har vært premiss for utallige tidligere bøker og filmer. Det som gjør at denne filmen skiller seg ut, er måten karakterene reagerer på situasjonen som er i ferd med å utvikle seg. Det har en klar moderne klang og ikke minst et feministisk preg.

Les mer      Kjøp billetter
 

Til forsiden