Kick-Ass

Norgespremiere: 09.04.2010
15 år
1 t. 58 min.
Drama / Action / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Hvorfor er det ingen som har prøvd å være superhelt?"

Når Dave Lizewski, en helt vanlig tenåring i New York, tar på seg en gul og grønn våtdrakt han har kjøpt på nettet, finner han raskt svaret på sitt eget spørsmål: Fordi det gjør vondt!

Dave har bestemt seg for å bli en knallhard superhelt ved navn Kick Ass, men det er ikke så enkelt. Dave gir seg ikke av den grunn, og mot alle odds blir han raskt et fenomen som fanger folks oppmerksomhet. Han er dog ikke alene der ute. Den fryktløse og topptrente far/datter-duoen Big Daddy og Hit Girl bekjemper kriminalitet som bare det, og har sakte men sikkert jobbet for å få has på forbryterimperiet til den lokale mafiosoen Frank D'Amico. Kick Ass blir trukket inn i kampen der kulene suser og blodet flyter, og Franks sønn Chris, gjendøpt som superskurken Red Mist, blir hans hovedmotstander. Dermed er scenen satt for det store oppgjøret mellom det gode og det onde der vår hjemmesnekrede helt må leve opp til navnet sitt. Eller dø i forsøket?

AARON JOHNSON vakte oppsikt i rollen som John Lennon i filmen Nowhere Boy. Han har også spilt i den Oscar-nominerte filmen The Illusionist, samt i Shanghai Nights, The Thief Lord, Dummy og flere andre filmer. Han har også spilt i flere populære TV-serier, som Nearly Famous, Talk To Me og Family Business.

CHRISTOPHER MINTZ-PLASSE skapte furore i debutfilmen sin, Superbad, der han hadde den helt spesielle rollen som ?McLovin?. Han hadde ingen formell skuespillererfaring forut for filmen, men har nå også spilt i Role Models og Year One, og har dessuten en av stemmene i animasjonsfilmen Dragetemmeren.

MARK STRONG var nylig å se blant annet i Sherlock Holmes og Young Victoria og har spilt i en lang rekke andre filmer. Vi kan nevne Body Of Lies, Syriana, RocknRolla, Stardust, Revolver og Endgame.

CHLOË GRACE MORETZ har tidligere spilt blant annet i The Heart Of The Beholder, The Amityville Horror, (500) Days Of Summer, The Eye og Big Momma's House 2.

NICOLAS CAGE fikk Oscar for rollen som alkoholiker i Leaving Las Vegas, og er som de fleste vet kjent fra en nærmest endeløs rekke filmer. Vi kan blant annet nevne National Treasure-filmene, Ghost Rider, 8MM, Birdy, Moonstruck, Lord of War, The Weather Man, Con Air, Gone In Sixty Seconds, Red Rock West, The Rock, The Cotton Club, Honeymoon In Vegas, Kaptein Corellis mandolin, Windtalkers, Family Man, Raising Arizona og Wild At Heart.

Regissør/produsent/manusforfatter MATTHEW VAUGHN har tidligere regissert filmene Layer Cake og Stardust, og startet karrieren som produsent for Guy Ritchie-filmene Lock Stock And Two Smoking Barrels og Snatch.

Fakta

Norgespremiere
09.04.2010
Originaltittel
Kick-Ass
Sjanger
Drama
Action
Komedie
Skuespillere
Nicolas Cage
Aaron Taylor-Johnson
Chloe Grace Moretz
Christopher Mintz-Plasse
Mark Strong
Xander Berkeley
Tamer Hassan
Regi
Matthew Vaughn
Manus
Jane Goldman
Matthew Vaughn
Mark Millar
Produsent
Brad Pitt
Stephen Marks
Kris Thykier
Mark Millar
Tarquin Pack
Jeremy Kleiner
David Reid
Jane Goldman
Matthew Vaughn
Pierre Lagrange
Adam Bohling
John S. Romita Jr.
Foto
Ben Davis
Musikk
John Murphy
Marius de Vries
Ilan Eshkeri
Henry Jackman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 58 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Lionsgate
MARV
MARV Films
Plan B
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Store mengder og til dels nærgående voldshandlinger og nedskytinger gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene