Luftens siste mester (3D originalversjon)

Norgespremiere: 17.09.2010
11 år
1 t. 46 min.
Action / Eventyr / Fantasy

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Verden er i krig, og ingen har makten til å ende den uunngåelige apokalypsen. Før nå! I nesten et århundre har nasjonen Ild vært på en morderisk kampanje for verdensherredømme over de andre nasjonene Luft, Vann og Jord.
De tilbyr kun ett valg til de stammene som faller for deres makt; komplett overgivelse eller komplett utradering. Innbyggerne prøver å forsvare seg, og de står bak de få utvalgte som kan kommandere deres nasjons element og kan mestre det etter sin vilje. Med enorme armeer bak seg og utallige våpen har Ild folket allerede utryddet alle Luftens mestere, og nå vender de seg mot nasjonen Vann og deres hovedkvarter i Nord.

En dag er den unge Vann mesteren Katara, (NICOLA PELTZ) ute og trener på sine ferdigheter sammen med broren sin Sokka (JACKSON RATHBONE), når de oppdager en ung gutt som heter Aang (NOAH RINGER). Når Aangs mester-ferdigheter blir åpenbare, skjønner Katara og Sokka at de har funnet mer enn bare en luftens mester. Som den forutbestemte Avatar-den eneste som kan kontrollere alle de fire elementene-er den unge Luftmesteren det eneste våpenet mot Ild Nasjonens nedslakting og den som til slutt kan få tilbake balansen i en krigsrammet verden. Men kan han håndtere sine mesteregenskaper og bli den helten de trenger, før det er for sent?

Skuespillerne:

Bare to år etter at NOAH RINGER (Aang) begynte å trene Taekwondo 10 år gammel, fikk han sitt etterlengtede 1. Grad Sort Belte av den amerikanske Taekwondo foreningen (ATA). Noah har for tiden tittelen Texas State Champion i sitt årstrinn i fire forskjellige kategorier: Traditional Forms, Traditional Weapons, ATA-Extreme Forms, og ATA-Extreme Weapons. Noah lager sine egne ATA-Extreme rutiner, koreograferer bevegelser og velger sin egen musikk.

På oppfordring fra sin Taekwondo instruktør, Eric Pechacek, sendte Noah inn en DVD av seg selv som audition til filmmakerne og Paramount. Selv om han aldri har gjort noe skuespill før har Noahs naturlige talent for kampsport og hans utrolig sjarmerende personlighet gjort ham til et naturlig valg for hovedrollen som Aang. Heldigvis er Noah ikke helt ukjent med å opptre, da han har deltatt i 23 Taekwondo turneringer over hele USA.

DEV PATEL (Prince Zuko) sjarmerte publikum som Jamal, i suksessen "Slumdog Millionaire,? som vant åtte which won eight Oscar® statuetter, blandt annet for Beste Film. "Slumdog Millionaire? var Patels andre rolle - det britiske publikum kjenner ham også fra cult serien "Skins,? der han ble plukket ut fra en åpen audition med hundrevis av håpefulle til rollen som Anwar. I tillegg til sine skuespillertalenter har Dev sort belte i Taekwondo, og har bronse medalje fra Verdensmesterskapet i 2004.

Regissøren:

M. NIGHT SHYAMALAN (manusforfatter / produsent / regissør) regisserer sin niende film med Luftens Siste Mester. Han har tidligere hatt astronomisk suksess med filmer som Den sjette sansen, som ble nominert til seks Oscar® statuetter. Han fulgte denne med filmen Unbreakable, igjen med Bruce Willis i hovedrollen. Etter den opplevde han igjen stor suksess med thrilleren Signs med Mel Gibson. Han har også regissert filmer som the Village, Lady in the Water og the Happening.

Fakta

Norgespremiere
17.09.2010
Originaltittel
The Last Airbender
Sjanger
Action
Eventyr
Fantasy
Skuespillere
Dev Patel
Jackson Rathbone
Nicola Peltz
Noah Ringer
Cliff Curtis
Jessica Andres
Regi
M. Night Shyamalan
Manus
M. Night Shyamalan
Produsent
Sam Mercer
Jose L. Rodriguez
Frank Marshall
Scott Aversano
M. Night Shyamalan
Bryan Konietzko
Michael Dante DiMartino
Kathleen Kennedy
Foto
Andrew Lesnie
Musikk
James Newton Howard
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 46 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Paramount Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Barn/ungdom
Begrunnelse
Mørk og truende stemning, samt scener med kraftige effekter kan virke skremmende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene