South Pacific

Norgespremiere: januar 2015
2 t. 37 min.
Musikal

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den perfekte forestilling i Todd-AO!

Regissøren Joshua Logan nøt stor suksess med oppsetningen av teaterversjonen av South Pacific, og var også rette mann til å lage filmversjonen. På en avsidesliggende sydhavsøy under den 2. verdenskrig følger vi to parallelle kjærlighetshistorier: den ene mellom en militærsykepleier (Mitzi Gaynor) og en rik fransk plantasjeeier (Rossano Brazzi), den andre mellom en amerikansk offiser og en av de innfødte på øya.

Filmens komplekse bruk av fargefiltre er tidvis svært interessant, og fotograferingen av bredformat-mesteren Leon Shamroy er blant det beste i amerikansk musikalhistorie. Men det er jo sangene vi kjenner godt, og filmens lp befant seg i de fleste norske hjem på 60-tallet. "Some Enchanted Evening," "Younger than Springtime," "I'm Gonna Wash That Man Right Outta My Hair" og "This Nearly Was Mine'' er sanger du vil nynne på i lang tid. En av festivalens virkelige godbiter.


Åpningsprogrammet er identisk med det publikum opplevde på Colosseum kino i oktober 1960. Forfilmen The Miracle of Todd-AO, som med sin spektakulære berg-og-dal-bane-sekvens ble laget for å forklare hva 70mm er, er noe folk husker godt den dag i dag. Og med sin eventyrlige suksess verden over, var Rodgers og Hammersteins andre 70mm-musikal South Pacific (den første var Oklahoma fra 1956, som aldri ble vist i Europa på 70mm) med på å legge grunnlaget for hva slags filmer dette formatet skulle brukes til.

Fakta

Norgespremiere
januar 2015
Originaltittel
South Pacific
Sjanger
Musikal
Skuespillere
Rossano Brazzi
Mitzi Gaynor
John Kerr
Ray Walston
Juanita Hall
France Nuyen
Regi
Joshua Logan
Manus
Joshua Logan
Oscar Hammerstein II
Paul Osborn
Richard Rodgers
Produsent
Buddy Adler
Foto
Leon Shamroy
Musikk
Alfred Newman
Ken Darby
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 37 min.
Produksjonsår
1958
Produksjonsselskap
20th Century-Fox/Magna/S.P. Ent.
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene