Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse

Norgespremiere: 10.09.2010
7 år
1 t. 32 min.
Komedie / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hjemme i stua mekker Brødrene Dal på den nye tidsmaskinen de har kjøpt på TV-shop. Men plutselig går noe fryktelig galt, og maskinen forsvinner med Gaus og Roms ombord. Den dukker opp igjen i Vikingtiden, etter en 1000 års reise bakover i tiden, omtrent der fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo ligger i dag.
Gaus og Roms må så løse en bloddryppende konflikt som utspiller seg mellom de to viking-klanene Badejarlene og Granbarkebirkebeinerne. Det hele dreier seg om hvilken av klanene som skal få kloa i sverdet Tyrfing, et magisk og uovervinnelig sverd som garanterer innehaveren nærmest uinnskrenket makt og rikdom. Men som også knyttes til en uhyggelig forbannelse. Alt dette mens Brumund holder fortet hjemme, og kommuniserer med brødrene via Tidstelefonen, en slags fiks billedtelefon.

Ivrigst i jakten på sverdet, er Granbarkebirkebeinernes onde seidmann Fimbul, som i hemmelighet følger sine egne, grusomme ambisjoner....

Mens Gaus og Roms forsøker å hjelpe den stakkars vikingprinsessen Kristin Lavvannsdatter i kampen mot Fimbul og Granbarkebirkebeinerne, oppdager de at tidsmaskinen er tom for bensin og dermed ikke kan vende tilbake til Brumund og nåtiden. Fordi bensin jo ikke finnes i vikingtiden. Via Tidstelefonen kommuniserer de med Brumund på en litt dårlig linje tvers gjennom århundrene, i forsøk på finne et alternativt drivstoff som kan forhindre at de to må bli værende i vikingtiden resten av livet.

Samtidig nærmer det endelige oppgjøret seg, mellom seidmann Fimbuls magiske sverd og utspekulerte trolldom - og de to merkelig kledde trollmennene fra fremtiden, utstyrt med bl.a. paraply og mobiltelefon....

Har vi glemt forbannelsen? Nei vi har ikke det. Men den sparer vi til den spennende slutten på det 5. og aller siste eventyret i sagaen om Brødrene Dal!

Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse er filmatiseringen av teatersuksessen som ble spilt inn i Tusenfryd i 1997.

Fakta

Norgespremiere
10.09.2010
Originaltittel
Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse
Sjanger
Komedie
Familiefilm
Skuespillere
Trond Kirkvaag
Lars Mjøen
Knut Lystad og Tom Mathisen
Regi
Wayne McKnight og Mikkel Magnus
Produsent
Mikkel Magnus
Musikk
Rolf Graf
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
MagCat AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Filmen inneholder enkelte dramatiske effekter som kan virke skremmende på de yngste. Derfor får filmen 7-årsgrense.

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene