Mud

Norgespremiere: 04.10.2013
15 år
2 t. 10 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Matthew McConaughey og Reese Witherspoon i et kritikerrost krimdrama.

Etter en ekstrem flom finner 14 år gamle Ellis (Tye Sheridan) og bestevenn Neckbone (Jacob Lofland) en båt høyt oppe i noen trær, på en øde øy ved elva Mississippi. De klatrer opp, men finner fort ut at de ikke er de eneste som har oppdaget båten.
Mud (Matthew McConaughey) er en hardbarket og overtroisk mann. Han har nagler formet som kors i hælene som vern mot onde ånder og han har en nærmest besatt kjærlighet til en kvinne. Han beskriver forførende om at han har drept en mann og om de hevngjerrige dusørjegere som nå er på jakt etter ham. Han planlegger å flykte fra dusørjegerne med sitt livs kjærlighet, vakre Juniper (Reese Witherspoon) som venter på ham i byen. Mud trenger hjelp fra guttene. Skeptiske, men fascinerte, bestemmer de to seg for å hjelpe ham.

MUD er en klassisk, rotamerikansk historie. Filmen er et engasjerende, hjertevarmt og spennende Southern drama, hvor hovedrolleinnhaver Matthew McConaughey leverer en spesielt sterk prestasjon. MUD er en sjeldent god film som ble nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes etter en massiv trampeklapp på premieren. Basert på 150 kritikere har den en sterk gjennomsnittsrating på 98% på Rotten Tomatoes. MUD er regissert av den kritikerroste Jeff Nichols som tidligere blant annet har laget Take Shelter.

 

Fakta

Norgespremiere
04.10.2013
Originaltittel
Mud
Sjanger
Drama
Skuespillere
Matthew McConaughey
Reese Witherspoon
Tye Sheridan
Jacob Lofland
Sam Shepard
Ray McKinnon
Sarah Paulson
Michael Shannon
Paul Sparks
Joe Don Baker
Bonnie Sturdivant
Regi
Jeff Nichols
Manus
Jeff Nichols
Produsent
Sarah Green
Gareth Smith
Michael Flynn
Glen Basner
Tom Heller
Dan Glass
Aaron Ryder
Lisa Maria Falcone
Foto
Adam Stone
Musikk
David Wingo
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Brace Cove Productions
FilmNation Entertainment
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Filmens volds- og drapsscener er skildret på en måte som kan virke urovekkende på 11-åringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene