Dawn of the Planet of the Apes

Norgespremiere: 18.07.2014
11 år
2 t. 10 min.
Action / Drama / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I den nye storfilmen DAWN OF THE PLANET OF THE APES leder nå Caesar en voksende nasjon av genetisk utviklede aper som blir truet av de få menneskene som overlevde det dødelige viruset som spredte seg. Tross deres forsøk på å leve side om side bryter det ut en krig som kommer til å avgjøre hvilken rase som vil stå igjen som jordens herskere.

I oppfølgeren til Rise of the Planet of the Apes som finner sted et tiår senere, har sjimpansen Caesar (Andy Serkis) og hans gjeng av intelligente aper grunnlagt en sivilisasjon i skogen utenfor San Francisco og antatt at menneskeheten har dødd ut. Plutselig blir deres fredelige eksistens truet, da de treffer på en gruppe mennesker som trenger inn på deres territorier. Ledet av Malcolm (Jason Clarke), forsøker gruppen å finne nye energiforsyninger for å kunne overleve i ruinene i San Francisco.
Caesar og Malcolm danner et motvillig våpenhvile, men en voksende mistro og militante grupperinger på begge sider truer snart til en altomfattende krig.

ANDY SERKIS (Caesar) er en prisbelønt skuespiller som har fått anerkjennelse fra både kritikere og publikum for sin innsats i en rekke minneverdige roller. Hans prestasjon som Caesar i Rise of the Planet of the Apes gav ham en Critics Choice Award-nominasjon for beste mannlige birolle, samtidig som Serkis også har fått horder av fans over hele verden for sin rolle som Gollum i den Oscar vinnende The Lord of the Rings-trilogien.

JASON CLARKE (Malcolm) har i USA blitt kjent på både TV- og filmlerretet. De seneste årene årene har han fått anerkjennelse for sine prestasjoner i filmer som den Oscar-nominerte Zero Dark Thirty og The Great Gatsby.

Fakta

Norgespremiere
18.07.2014
Originaltittel
Dawn of the Planet of the Apes (3D)
Sjanger
Action
Drama
Sci-Fi
Skuespillere
Andy Serkis
Jason Clarke
Gary Oldman
Keri Russell
Toby Kebbell
Kodi Smith-McPhee
Enrique Murciano
Kirk Acevedo
Regi
Matt Reeves
Manus
Mark Bomback
Rick Jaffa
Amanda Silver
Produsent
Peter Chernin
Dylan Clark
Rick Jaffa
Amanda Silver
Foto
Michael Seresin
Musikk
Michael Giacchino
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
20th Century Fox
Chernin Entertainment
TSG Entertainment
Ingenious Media
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Aggressive kampscener og voldsomme effekter gjør at filmen får 11- årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene