De andre

Norgespremiere: 26.10.2012
11 år
1 t. 33 min.
Dokumentar

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Provoserende og bevegende fra Margreth Olin.

I 2009 innførte den norske regjeringen flere tiltak for å begrense innvandringen. Et av tiltakene var å gi enslige asylsøkende barn midlertidige oppholdstillatelser. De skal returneres til opprinnelseslandet når de fyller 18 år. I Norge har barnevernet omsorgsansvaret for barn uten nære omsorgspersoner.
Dette gjelder ikke for enslige asylsøkende barn mellom 15 og 18 år.

Husker du 18 årsdagen din? 18 lys på kaka, hele familien samlet og mor eller far sa: "Ønsk deg noe!". For noen ungdommer i det norske samfunnet er 18 årsdagen porten tilbake til det de flyktet fra. Det er den dagen de mister sine rettigheter.

I filmen DE ANDRE blir vi kjent med Goli fra Kurdistan. Han ble deportert fra Norge dagen etter at han fylte 18 år og vi følger ham når han legger ut på ny flukt. Brødrene Hassan og Husein er fra Afghanistan. Husein ble fysisk lam av frykt da de fikk avslag i Norge. Vi er også med da Khalid mottar sitt endelige svar fra UNE på 18 årsdagen.

DE ANDRE er en nær, provoserende og bevegende film om ungdom som kjemper for å beholde livshåpet. Filmen stiller spørsmål ved hva som skjer når vi bryter med etiske grunnprinsipper.


Fakta

Norgespremiere
26.10.2012
Originaltittel
De andre
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Goli Mohammed Ali
Hassan og Husein Ali
Khalid Faqiri m.fl
Regi
Margreth Olin
Manus
Margreth Olin
Produsent
Margreth Olin
Foto
Øystein Mamen
Musikk
Rebekka Karijord
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 33 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Speranza Film AS
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Filmen har en gjennomgående dyster stemning og en tematikk som kan virke urovekkende på yngre barn. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene