Bølgen

Norgespremiere: 28.08.2015
15 år
1 t. 44 min.
Action / Drama / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det har skjedd før. Det vil skje igjen.

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger.

Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

BØLGEN er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger.Fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året. Forskerne er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når..

Norges første katastrofefilm får også æren av å åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund 16. august.

Filmen er regissert av Roar Uthaug som skapte grøssersensasjonen Fritt Vilt. Nordisk Film Distribusjon som har lansert bl.a. Kon-Tiki og Max Manus og produksjonsselskapet Fantefilm som blant annet har stått bak suksessfilmene Fritt Vilt og Gåten Ragnarok, presenterer den største filmopplevelsen i 2015.

Fakta

Norgespremiere
28.08.2015
Originaltittel
Bølgen
Sjanger
Action
Drama
Spenning
Skuespillere
Ane Dahl Torp
Kristoffer Joner
Edith Haagenrud-Sande
Jonas Oftebro
Arthur Berning
Fridtjov Såheim
Regi
Roar Uthaug
Manus
John Kåre Raake og Harald Rosenløw Eeg
Produsent
Martin Sundland
Are Heidenstrøm
Foto
John Christian Rosenlund
Johan Bjerke
Andrei Cretan
Musikk
Magnus Beite
Nasjonalitet
Norge
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Fantefilm Fiksjon AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
15 år
Begrunnelse
Denne filmen inneholder intense og realistiske skildringer av mennesker som blir utsatt for en naturkatastrofe. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene