Birkebeinerne

Norgespremiere: 12.02.2016
12 år
1 t. 39 min.
Action / Biografi / Drama / Eventyr / Familiefilm / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Se filmen til halv pris
Gjelder kinoer merket med

Om filmen

Flukten som forandret Norges historie for alltid.

Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. På den ene siden står Birkebeinerne, fattige folk som har fått navnet sitt fordi de surrer bjørkenever rundt beina for å holde varmen. Erkefienden er Baglerne, støttet av danskene og den rike pavekirken. Med våpen i hånd regjerer de Østlandet.

Når Birkebeinerkongen Håkon Sverresson dør på mystisk vis, tror alle at blodlinjene i kongsætten er brutt, og at ingen arving finnes. Det viser seg derimot at kongen har fått en uekte sønn med frillen - Inga fra Varteig. Barnet, kalt Håkon etter sin far, voktes i dyp hemmelighet midt i baglernes område. For å redde ham fra den sikre død må Birkebeinerne frakte gutten til Nidaros. De to Birkebeinerne som blir betrodd kongesønnens liv, er Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, som er Birkebeinernes beste skiløpere.
Dermed starter en livsfarlig, iskald og dramatisk flukt på ski over fjellet. En flukt som vil forandre Norges historie for alltid.

Jakob Oftebro og Kristofer Hivju spiller Torstein og Skjervald, og har med seg et stjernelag av skuespillere; Pål Sverre Hagen, Thorbjørn Harr, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark, Bjørn Sundquist, Benjamin Helstad, Ane Ulimoen Øverli, Fridtjov Såheim, Stig Henrik Hoff og Thea Sofie Loch Næss.

Birkebeinerne er regissert av Nils Gaup. Med filmen Veiviseren er han en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Han har også regissert publikumssuksesser som Reisen til Julestjernen, Hodet over vannet, Håkon Håkonsen og Kautokeino-opprøret.

Fakta

Norgespremiere
12.02.2016
Originaltittel
Birkebeinerne
Sjanger
Action
Biografi
Drama
Eventyr
Familiefilm
Spenning
Skuespillere
Jakob Oftebro
Kristofer Hivju
Pål Sverre Hagen
Thorbjørn Harr
Thea Sofie Loch Næss
Stig Henrik Hoff
Ane Ulimoen Øverli
Regi
Nils Gaup
Manus
Ravn Lanesskog
Produsent
Finn Gjerdrum
Stein B. Kvae
Foto
Peter Mokrosinski
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 39 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Paradox Film 3 AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Denne filmen inneholder flere voldsinnslag og kampscener. Da disse foregår i en historisk ramme, får filmen 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene