Gravity

Norgespremiere: 08.11.2013
11 år
1 t. 30 min.
Drama / Sci-Fi / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Gravity er en dramatisk thriller fra verdensrommet med George Clooney og Sandra Bullock

Gravity vant syv Oscar-priser og er en dramatisk thriller fra verdensrommet med George Clooney og Sanda Bullock. To astronauter forsøker desperat å returnere til jorda etter at romskipet deres skades og fortsetter uten styremuligheter inn i det ukjente.

Bullock spiller Dr. Ryan Stone, en brilliant ingeniør som er ute på sin første ferd i verdensrommet. Med seg har hun den mer rutinerte astronauten Matt Kowalski, spilt av George Clooney. I løpet av noe de trodde skulle bli en rutinemessig øvelse inntreffer det katastrofale at fartøyet skades. Med et ødelagt romskip overlates de to til seg selv, på vei inn i det store sorte mørket.

Den øredøvende stillheten de opplever overbeviser dem om at de har mistet alt, både kontakten med jordkloden og enhver sjanse til å bli reddet. Når frykten endres til panikk, spiser hvert eneste gisp etter luft av det lille de har igjen av oksygen.

Gravity er en film av Oscar-vinneren og den tre ganger Oscar-nominerte regissøren Alfonso Cuarón, tidligere kjent for bl.a. "Og mora di også" og Children of Men. Alfonso Cuarón vant Oscar for beste regi med Gravity.

Fakta

Norgespremiere
08.11.2013
Originaltittel
Gravity
Sjanger
Drama
Sci-Fi
Thriller
Skuespillere
Sandra Bullock
George Clooney
Ed Harris
Regi
Alfonso Cuarón
Manus
Alfonso Cuarón
Jonas Cuaron
Rodrigo García
Produsent
Alfonso Cuarón
Foto
Emmanuel Lubezki
Musikk
Steven Price
Nasjonalitet
Storbritannia
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 30 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Warner Bros. Pictures
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Filmen har en intens og dramatisk stemning, og inneholder enkelte skremmende nærbilder av døde personer. Den får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene