Blåtur

Norgespremiere: 12.04.2013
11 år
1 t. 15 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tåler du en dag på asylet?

Silje skal flytte sammen med kjæresten Kaspar, men er usikker på om han er en som egentlig kommer til å stikke av...

Hun tester derfor kjæresten ved å ta han med på en hemmelig event til Gusøy, et nedlagt asyl fra tidlig på 1900-tallet. Eventen og asylet byr på mange overraskelser, - ikke alle like hyggelige.


Filmen er laget av unge, fremadstormende filmskapere fra Vestlandet, og regissør Ivar Aase (21 år) blir med dette den yngste i Norge som har fått opp en film på kino over store deler av landet. Derfor har Blåtur blitt omtalt som noe unikt i norsk filmsammenheng.


NRK P2 KULTURNYTT
"Noen av de yngste filmskaperne vi har sett på kino viser særdeles gode takter ... Dan Skjæveland debuterer godt i hovedrollen og de andre sentrale skuespillerne gjør det enda bedre denne gangen. Spillet er i balanse i smårollene også ... I denne historien kunne spillet lett glidd ut i overspill, den unge regissøren er en sindig instruktør"


BERGENSAVISEN
"En relativt snill variant av grøsserkonseptet. Samtidig brukes virkemidlene så effektivt at man hele tiden lurer på om noe virkelig urovekkende lurer rundt neste hjørne. Sammen med en David Lynch-aktig atmosfære gjør dette sitt til at filmen hever seg over lavbudsjett-stempelet."


STUDVEST
"Endelig en god norsk thriller ... En film med mange overraskende tvister, og en slutt som snur hele filmen på hodet. Et godt verk og en film som fortjener å bli vist på norske storskjermer ... Endelig en norsk thriller som setter logikken opp mot den menneskelige psyken, og som snur seg i overraskende fort tempo til andre vendinger."


STAVANGER AFTENBLAD
"Surrealistisk forundringspakke ... Mer rariteter enn skremsler ... Aase og Sortland klarer å forvirre oss på en ubehagelig måte."

Fakta

Norgespremiere
12.04.2013
Originaltittel
Blåtur
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Vegar Hoel
Berte Rommetveit
Julie Rusti
Dan Skjæveland
Marit Sanden
Are Flåøien
Philip Newth
Regi
Ivar Aase
Manus
Bjørn Sortland
Produsent
Bjørn Sortland og Jan Inge Wiig
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 15 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Piggsvin Film AS
Distribusjon
Piggsvin Film AS
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom
Begrunnelse
Utrygg stemning og enkelte skremmende scener gjør at filmen får 11-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene