Frøken Julie

Norgespremiere: 12.09.2014
11 år
2 t. 10 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det er midtsommernatt på et herskapelig gods i Irland, og den vakre frøken Julie bryter alle regler. Hun flørter åpenlyst med sin fars dedikerte tjener John, og gjennom natten blir de to fanget i et brutalt og lidenskapelig maktspill, hvor de rives mellom tiltrekning og avsky.

Liv Ullmanns Frøken Julie er en film om å gjenkjenne og bli gjenkjent, og om ulikheter; mellom klassene, mellom mann og kvinne, og om hva det koster å være tro mot den man er.

Filmen er spilt inn på engelsk med Jessica Chastain, Colin Farrell og Samantha Morton i hovedrollene. Norske Maipo Film er hovedprodusent, mens franske Senorita og britiske Apocalypse er med som minorprodusenter.

Manusforfatter, regissør og produsent
Liv Ullmann er verdenskjent både som skuespiller og regissør. Som skuespiller ble hun Oscar-nominert to ganger, som Beste kvinnelige skuespiller i Ansikte mot ansikte (1977) og Utvandrarna (1971). Ulllmann debuterte i 1992 som regissør med Sofie, og siden har hun laget tre spillefilmer. Kristin Lavransdatter var en gigantisk publikumssukssess, mens Enskilda Samtal (1998) og Troløs (2000) deltok på store internasjonale festivaler. Hun debuterte som teaterinstruktør i 1998, og regisserte i 2009 den kritikerroste oppsettingen av En sporvogn til begjær på amerikanske og australske teatre med Cate Blanchett og Joel Edgerton.

Fakta

Norgespremiere
12.09.2014
Originaltittel
Miss Julie
Sjanger
Drama
Skuespillere
Jessica Chastain
Colin Farrell
Samantha Morton
Regi
Liv Ullmann
Manus
Liv Ullmann
Produsent
Synnøve Hørsdal
Foto
Mikhail Krichman
Musikk
Arve Tellefsen
Håvard Gimse
Truls Mørk
Nasjonalitet
Norge
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Senorita (FRA)
Apocalypse (GBR)
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Filmen skildrer sterke følelsesutbrudd, og inneholder en truende scene som kan virke skremmende på barn. Den får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene