Natt til 17.

Norgespremiere: 04.04.2014
11 år
1 t. 23 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

15-åringene Sam og Amir har bestemt seg for at denne kvelden skal bli legendarisk.

15-åringene Sam og Amir har bestemt seg for at denne kvelden skal bli legendarisk. Gutta har kjent hverandre hele livet og ser på hverandre som brødre, men i løpet av det neste døgnet forandres alt. Amir vil ha tilbake sin eks-kjæreste Thea, men det han ikke vet, er at bestekompisen Sam er i ferd med å bli sammen med henne. Når gutta finner ut at de begge to er forelsket i samme jente, slår det gnist til en tilsynelatende uløselig konflikt dem imellom, som bare akselererer utover kvelden og natta. Kan Sam og Amir tilgi hverandre, eller er dette slutten på vennskapet deres?

Foran kamera:
Samakab Omar (SAM) er 17 år, og er født og oppvokst på Årvoll i Oslo med somaliske foreldre. 11 år gammel startet han med nysirkus, noe som førte til opptredener både på NRK og i Den norske opera. Rollen som Sam i Natt til 17. er Samakabs første filmrolle.

Mohammed Alghoul (AMIR) er 15 år, født i Gaza, Palestina, og har bodd i Norge siden han var 10. Han bor på Furuseth og går på Groruddalen skole. Natt til 17. er Mohammeds første filmrolle, og han har ingen tidligere erfaring som skuespiller.

Thea Sofie Loch Næss (THEA)
Thea er 17 år. Hun er født i Kristiansand, og har bodd i Oslo siden hun var tre. Thea har drevet med teater de siste fem årene, har vært med i reklamefilmer og spilt i tre kortfilmer, og går nå på dramalinjen på Hartvig Nissen skole. Hun har også erfaring som modell for Wow, Topp og Natt og dag. Natt til 17. er hennes første spillefilm.

Bak kamera:
Regissør Eirik Svensson er en norsk-finsk regissør uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2010, med eksamensfilmen Fredag. Tidligere har han også gått på filmskole i Finland. Eirik spillefilmdebuterte i 2013 med kjærlighetsdramaet En som deg. Natt til 17. er hans andre spillefilm.

Manusforfatter Sebastian Torgren Wartin debuterer som manusforfatter på spillefilm med Natt til 17. Han har regissert flere kortfilmer og reklamefilmer, samt en tv-serie.

Produsenter:
Natt til 17. er Moa Liljedahls debut som spillefilmprodusent. Hun produserte Eirik Svenssons eksamensfilm Fredag ved Den norske filmskolen, og har siden det jobbet som linjeprodusent og produsent.

Synnøve Hørsdal er daglig leder og produsent i Maipo Film, og har en rekke filmer bak seg - blant dem Sykt lykkelig, Den siste revejakta, Bare Bea og Doktor Proktors prompepulver. Hun var eksekutiv produsent på fjorårets store kinosuksess Solan & Ludvig - Jul i Flåklypa, og er også produsent på Liv Ullmann sin siste film, Miss Julie, som har planlagt premiere høsten 2014.

Fakta

Norgespremiere
04.04.2014
Originaltittel
Natt til 17.
Sjanger
Drama
Skuespillere
Samakab Omar
Thea Sofie Loch Næss
Mohammed Alghoul
Burhan Ahmed
Kaan Kozanli
Torkel Dommersnes Soldal
Nora Tyldum Lunør
Cathrine Monton
Andrea Sitara Gran
Ferdinand Falsen Hiis
Regi
Eirik Svensson
Manus
Sebastian Torngren Wartin
Produsent
Moa Liljedahl
Synnøve Hørsdal
Foto
Karl Erik Brøndbo
Musikk
Topscore v/ Stein Johan Grieg Halvorsen og Eyvind Andreas Skeie
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 23 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom
Begrunnelse
Skildringer av enkelte dramatiske hendelser med voldsinnslag gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene