Operasjon Arktis

Norgespremiere: 17.10.2014
9 år
1 t. 29 min.
Eventyr / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Vinterstormen raser over Svalbard og drivisen kapsler inn Halvmåneøya. Midt i dette isødet står tre barn: 13- årige Julia og hennes to småsøsken, tvillingene Ida og Sindre på 8 år. Helt alene.
De er havnet der ved en skjebnesvanger feil. Ingen vet at de er der. De vet ikke engang selv hvor de er. Og på det norske fastlandet leter foreldre og politi desperat etter barna, uvitende om at det bokstavelig talt er et hav imellom dem.

For tre barn fra byen starter en kamp for å overvinne både sin egen redsel og de dramatiske og tilsynelatende nådeløse naturkreftene. I tillegg blir hytta de har søkt tilflukt i beleiret av en nærgående isbjørn. Det er ikke bare storesøster Julia som må vokse opp raskt. Stilt overfor en i utgangspunktet umulig situasjon, må alle tre lære noe som barn elsker, men som vår moderne verden i stor grad har fratatt dem; Muligheten til å mestre "det umulige"!

OPERASJON ARKTIS regisseres av Grethe Bøe-Waal, som tidligere har laget "Titanics Ti liv", kåret til Beste Barnefilm ved en rekke filmfestivaler verden rundt, bl.a de prestisjetunge Cinekid og Chicago International Film Festival. Bøe-Waal står i tillegg bak en rekke TV-, reklame- og informasjonsfilmer, og har også regissert tv-serien HJERTERÅTT for NRK sammen med Nils Gaup.

Det er produksjonsselskapet Filmkameratene v/ John M. Jacobsen og Marcus Brodersen som produserer filmen som spilles inn i Oslo, Bodø og på Svalbard. Filmkameratene står mange norske publikumssuksesser, som bl.a VEIVISEREN, JAKTEN PÅ NYRESTEINEN, IZZAT, BARE SKYER BEVEGER STJERNENE, MAX MANUS og TROLLJEGEREN.

Fakta

Norgespremiere
17.10.2014
Originaltittel
Operasjon Arktis
Sjanger
Eventyr
Familiefilm
Skuespillere
Nicolai Cleve Broch
Line Verndal
Kristofer Hivju
Kaisa Gurine Antonsen
Ida Leonora Valestrand Eike
Leonard Valestrand Eike
Regi
Grethe Bøe-Waal
Manus
Grethe Bøe-Waal
basert på boka ”Operasjon Arktis” av Leif Hamre
Produsent
John M. Jacobsen
Sveinung Golimo
Marcus Brodersen
Foto
Gaute Gunnari
Musikk
Trond Bjerknes
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Filmkameratene AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
9 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Filmen inneholder dramatiske scener og faretruende situasjoner som kan virke skremmende på 6-åringer. Filmen får derfor 9-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene