Søvngjengeren

Norgespremiere: 31.01.2014
15 år
1 t. 32 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Ingenious, Atmospheric. The most daring film at Sundance" Jeremy Metthews, Paste Magazine

NB: Ekslusive ekstraforestillinger i forbindelse med The Sleepwalker (Søvngjengeren) premiere i USA. Se den amerikanske traileren her http://www.imdb.com/video/imdb/vi3944918809

Kaia's fredelige liv med kjæresten Andrew blir brutalt snudd på hodet når søsteren Christine uventet dukker opp midt på natten. Også Christines forlovede, Ira, blir dratt inn i konflikten som utspiller seg mellom søstrene og deres høyst ulike oppfatning av virkeligheten. Når en av de fire forsvinner, kastes de tre gjenværende inn i et kaos der både kjærlighet og familiebånd blir satt på prøve.

"Søvngjengeren" er et intenst psykologisk drama om sjalusi, fortid og fornektelser.

Mona Fastvold
Regissør og manusforfatter

Mona Fastvold regidebuterte i 2011 med Sondre Lerches musikkvideo "Go right Ahead", og har siden regissert diverse musikkvideoer for både Lerche og internasjonale indie-pop Buzz band som Razika, Maribel, Chris Holm, JBM, The Megaphonic Thrift og Civiltwilight.

"Søvngjengeren" er Mona Fastvolds debut som spillefilmregissør. Mona er i dag i pre-produksjon med spillefilmen "The Childhood of a Leader", som hun skriver sammen med skuespiller og manusforfatter Brady Corbet. Filmen blir Corbets regidebut.


Turid Øversveen og Karin Julsrud
Produsenter

Turid Øversveen og Karin Julsrud er daglig ledere, produsenter og partnere i filmselskapet 4 ½. Selskapet har i sitt 15-årige liv laget en imponerende liste av norske kvalitetsfilmer og høstet priser og anerkjennelse for disse filmene både nasjonalt og internasjonalt. Karin Julsrud har to ganger vunnet Amanda for årets beste film som produsent for filmene Reprise og Kongen av Bastøy og Turid Øversveen produserte Babycall som i 2012 hentet hjem flest Amandaer fra filmfestivalen i Haugesund. Julsrud og Øversveen mottok 17de september samme år Film og Kinos ærespris Aamot statuetten for sitt mangeårige bidrag til å løfte norsk film opp på dagens nivå. Det ble av juryen blant annet lagt vekt på at de to ved siden av å utvikle langvarige relasjoner med sien regissører, har vært toneangivende i å legge til rette for at spennende og unge regissører har fått gjøre sine første filmer hos 4 ½. I denne sammenheng ble blant annet nevnt Hisham Zaman, Katja Eyde Jacobsen, Joacim Trier og Ole Giever.

Fakta

Norgespremiere
31.01.2014
Originaltittel
Sleepwalker
Sjanger
Drama
Skuespillere
Gitte Witt
Brady Corbet
Stephanie Ellis
Christopher Abbott
Regi
Mona Fastvold
Manus
Brady Corbet
Mona Fastvold
Produsent
Turid Øversveen
Karin Julsrud
Julie Christeas
Schuyler Weiss
Foto
Zachary Galler
Musikk
Kato Ådland
Sondre Lerche
Nasjonalitet
Norge
USA
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
4 1/2 Film
Tandem Pictures
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne filmen har en urovekkende tematikk og stemning som kan virke forstyrrende på 11-åringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene