Å begrave en hund

Norgespremiere: 07.06.2013
11 år
1 t. 18 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Årets norske sommerfilm og komedie om hvor kort du vil gå for å beholde barndomsvennene

"Å begrave en hund" er årets norske sommerfilm og komedie om hvor kort du er villig til å gå for å beholde barndomsvennene dine.

Mikkel studerer medisin i utlandet, Jo går på Blindern, Stoffern har begynt å slå seg opp som eiendomsmegler og Lasse jobber i barnehage.

Hvert år samles de fire barndomsvennene til "Guttas årlige hyttetur". En tur der praten stort sett går i jenter og historier fra fortiden. Øl og evige tradisjoner. På hver sin måte er de alle egentlig ferdig med hytteturen. Likevel fortsetter de år etter år. Når årets hyttetur blir totalt forandret, settes gutta på en prøve som endrer alt. Eller kanskje ingenting.

"Å Begrave En Hund" er en tøysete alvorsprat om vennskap, tradisjoner og hytteturer, om hvordan gutter prater sammen, og ikke minst; hvordan det er å vokse opp, og fra barndomskompiser.

I hovedrollene som barndomsvennene Mikkel, Jo, Stoffer'n og Lasse møter vi Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy) samt komikeren Øivind Vogt og spillefilmdebutantene Simen Aurstad Gjernes og Sindre Horseby. Som den forhatte hyttevennen Fritz introduseres skuespilleren Olav Waastad til kinopublikummet, og i filmens biroller finner vi Gitte Witt, Kristin Jess Rodin samt Alis og Dr. S fra Klovner i kamp, mens Jon Øigarden, Dennis Storhøi og Trine Wiggen er med i mindre roller.

Fakta

Norgespremiere
07.06.2013
Originaltittel
Å begrave en hund
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Benjamin Helstad
Olav Waastad
Gitte Witt
Øivind Vogt
Simen Aurstad Gjernes
Sindre Horseby
Kristin Jess Rodin
Jon Øigarden
Dennis Storhøi
Trine Wiggen
Regi
Andreas Lisberg
Julian Hagemann
Manus
Julian Hagemann
Torkild Jarnholdt
Produsent
Robin Hansen-Tangen
Simen Smith Aulie
Foto
Pål Ulvik Rokseth
Musikk
Aslak Hartberg
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 18 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Monster Film
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Flere scener med utrygg stemning og en dialog som kan virke forstyrrende på yngre barn, gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene