Den tilfeldige rockestjernen

Norgespremiere: 13.03.2015
11 år
1 t. 27 min.
Dokumentar / Musikkfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En film om Helge Risa, som tilfeldigvis ble mannen med gassmasken i Kaizers Orchestra.

Den tilfeldige rockestjernen er en musikkdokumentar som forteller historien om det ikoniske rockebandet Kaizers Orchestra, sett gjennom øynene til bandmedlemmet Helge Risa - 'mannen med gassmasken'. Helge ble trukket inn i den magiske verden til Kaizers Orchestra av bandets grunnleggere; Janove Ottesen og Geir Zahl. De lokket Helge bort fra lærerstudiene, han var nemlig den eneste de kjente som kunne spille orgel og trekkspill. Helge hadde egentlig aldri drømt om å bli rockestjerne, og han likte ikke engang rock. I Den tilfeldige rockestjernen, er Helge fanget i et univers han selv har bidratt til å skape.

Inspirasjonen til filmen er hentet fra bandets egen estetikk, noe som bidrar til å skape en glidende overgang mellom virkelighet og fantasi. Filmen omfatter både iscenesatte opptak, arkivopptak og sett med 'flue på veggen'-øyne. Vi følger bandet backstage like før de skal til å opptre på Operaen. På sin vei til scenen, er Helge atskilt fra de andre og befinner seg i et fiktivt univers. Han reiser gjennom forskjellige album i Kaizers historie - fører oss til ulike kapitler av dokumentarisk materiale fortalt gjennom ulike filmatiske uttrykk inspirert av bandet. På denne reisen får vi et glimt av en liten bit av den norske rockehistorien - fra Kaizers' begynnelse i et øvingsrom på lærerskolen til utsolgte konserter i operaen 12 år senere.

Fakta

Norgespremiere
13.03.2015
Originaltittel
Den tilfeldige rockestjernen
Sjanger
Dokumentar
Musikkfilm
Medvirkende
Helge Risa
Janove Ottesen
Geir Zahl
Terje Winterstø Røthing
Øyvind Storesund
Rune Solheim
Regi
Igor Devold
Manus
Igor Devold
Produsent
Ingvil Giske
Foto
Grzegorz Korczak
Musikk
Kaizers Orchestra
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Medieoperatørene AS
Distribusjon
Tour de Force
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne dokumentarfilmen inneholder flere scener med mørk og utrygg stemning som kan virke skremmede på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene