The Lunchbox

Norgespremiere: 11.04.2014
Tillatt for alle
1 t. 44 min.
Drama / Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En feillevert lunsjboks knytter to fremmede sammen midt i Mumbais menneskehav.

"The Lunchbox" er en sjelden filmperle som har begeistret et stort internasjonalt publikum med sin orginalitet og varme.

Bare en av en million lunsjbokser i Mumbais 120 år gamle lunsjbokssystem leveres til feil adresse. "The Lunchbox" er historien om denne ene feilleveringen. Saajan, spilt av Irrfan Kahn, kjent fra kritikerroste filmer som Slumdog Millionaire og Life of Pi, er klar for å reise fra Mumbai, byen som har gjort håret hans hvitt og knust hans drømmer, da han mottar lunsjboksen med en lapp fra Ila, en ung husmor fra den konservative middelklassen. Gjennom den nydelige maten og lappene i lunsjboksene bygger de opp et forhold og en fantasiverden som ly mot sitt eget hverdagsfengsel og Mumbais travle gater. En fantasiverden så forlokkende at den truer med å ta over for deres virkelige liv.

"The lunchbox" ble vinner av den prestisjetunge Critics Week Viewers Choice Awards i Cannes 2013. Filmen er et romantisk drama om to mennesker som blir hverandres virkelighetsflukt. I lappene de sender til hverandre kan de fortelle om ensomhet, nostalgi, anger, frykt og de små hverdagsgledene. Ettersom båndet utvikles blir de ikke bare kjent med hverandre, men gjenoppdager også seg selv. I den store byen, som knuser og resirkulerer drømmer, finner de begge et ankerpunkt å holde fast i. Til slutt kommer Ila og Saajans forholdet til en korsvei hvor de må velge mellom fantasien og den virkeligheten de hadde før den feilsendte lunsjboksen knyttet deres liv sammen. "The Lunchbox" er en sterk historie om hvordan en feiltagelse kan bli til et mirakel. Regissør Ritesh Batras, som selv er oppvokst i Mumbai, skildre både det realistiske og det fantastiske med humor og varme. Han viser hvordan mirakel kan skje, selv i en by hvor, i hans egne ord, alle mennesker er lunsjbokser.

Fakta

Norgespremiere
11.04.2014
Originaltittel
The Lunchbox
Sjanger
Drama
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Irrfan Khan
Nimrat Kaur
Nawazuddin Siddiqui
Denzil Smith
Bharati Achrekar
Nakul Vaid
Yashvi Puneet Nagar
Lillete Dubey
Regi
Ritesh Batra
Manus
Ritesh Batra
Produsent
Shahnaab Alam
Marc Baschet
Ritesh Batra
Lydia Dean Pilcher
Foto
Michael Simmonds
Musikk
Max Richter
Nasjonalitet
Frankrike
India
Tyskland
USA
Originalspråk
Engelsk / Hindi
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2013
Produksjonsselskap
Sikhya Entertainment
DAR Motion Pictures
National Film Development Corporation of India (NFDC)
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene