Unbroken

Norgespremiere: 30.01.2015
15 år
2 t. 17 min.
Drama / Krigsfilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Noen mennesker lar seg aldri knekke

Angelina Jolie er regissør og produsent av "Unbroken" - den episke dramafilmen om det utrolige livet til OL-mesteren og krigshelten Louis "Louie" Zamperini. Basert på den bestselgende boken av Laura Hillenbrand.

Angeline Jolie har regien på "Unbroken", den sanne fortellingen om det utrolige livet til Louis "Louise" Zamperini (Jack O'Connell). Zamperini var en OL-mester i sprint, som under 2. Verdenskrig overlevde en flystyrt og sammen med to andre soldater holdt seg i live drivende i en flåte i 47 dager. Så ble han funnet av den japanske marinen som sendte ham til en krigsleir hvor de forsøkte å knekke ham med tortur.

"Unbroken" er basert på den populære boken av Laura Hillenbrand ("Seabiscuit"). En kraftfull og inspirerende historie som forteller om hvor utholdende vi mennesker kan være.

I øvrige roller finner vi Dohmnall Gleeson, Finn Whittrock, Alex Russell, Garrett Hedlund og John Magaro. Den japanske skuespilleren Miyavi gjør sin engelskspråklige filmdebut som den brutale fangeleirvakten "The Bird".

Filmen er produsert av Angelina Jolie i samarbeid med Matthew Baer ("City by the Sea"), Erwin Stoff ("The Day the Earth Stood Still") og Clayton Townsend ("This Is 40"). Bak kamera er den mangfoldige Oscar-nominerte filmfotografen Roger Deakins ("Skyfall").

Fakta

Norgespremiere
30.01.2015
Originaltittel
Unbroken
Sjanger
Drama
Krigsfilm
Skuespillere
Garrett Hedlund
Domhnall Gleeson
Jack O'Connell
Finn Wittrock
Regi
Angelina Jolie
Manus
Ethan Coen
Joel Cohen
Laura Hillenbrand
Richard LaGravenese
Produsent
Angelina Jolie
Matthew Baer
Erwin Stoff
Clayton Townsend
Foto
Roger Deakins
Musikk
Alexandre Desplat
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 17 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Universal
Legendary Pictures
Jolie Pas
3 Arts Entertainment
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Skildringer av langvarige og sadistiske avstraffelser i en japansk krigsfangeleir under 2. verdenskrig, gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene