Pyromanen

Norgespremiere: 22.04.2016
12 år
1 t. 37 min.
Drama / Spenning

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Basert på Gaute Heivolls suksessroman 'Før jeg brenner ned'

På et lite og avsidesliggende sted tenner en pyroman sin første brann. Men større og farligere branner følger og frykten brer seg. Og når den lokale lensmannen følger sporene avdekkes en sannhet som bygdefolket ikke vil tro. Pyromanen er ingen fremmed. Han kommer ikke utenfra. Han er en av dem.

PYROMANEN handler om en liten sørlandsbygd som mister uskylden da det viser seg at det er brannsjefens sønn som er ansvarlig for å ha terrorisert bygda med en rekke branner.

PYROMANEN er en historie om hva som kan skje dersom et ungt menneske ikke finner sin plass i samfunnet han vokser opp i. Filmen viser samtidig hvor langt foreldre er villig til å gå i et forsøk på å beskytte sine barn.
Filmen er basert på Gaute Heivolls bestselgende roman "Før jeg brenner ned", vinner av Brageprisen i 2010.

Om regissøren
Regissør Erik Skjoldbjærg er en av våre mest markante og interessante filmskapere. Han klarer å skape kunstnerisk interessante filmer som også trekker publikum, som for eksempel Insomnia (1997), 'Nokas' (2010) og 'Pioner' (2013). I tillegg har han regissert den internasjonale produksjonen 'Prozac Nation' (2001). Skjoldbærg har også hatt regi på TV-serien 'Okkupert', som nå får stor oppmerksomhet i utlandet.

Manuskriptet til filmen er skrevet av Bjørn Olaf Johannessen, som tidligere blant annet har vært manuskriptforfatter på tv-serien 'Kampen for tilværelsen' og 'Everything will be fine', sistnevnte i regi av Wim Wenders.

Fakta

Norgespremiere
22.04.2016
Originaltittel
Pyromanen
Sjanger
Drama
Spenning
Skuespillere
Trond Nilssen
Agnes Kittelsen
Henrik Rafaelsen
Per Frisch
Liv Berhoft Osa
Regi
Erik Skjoldbjærg
Manus
Bjørn Olaf Johannessen
basert på boken «Før jeg brenner ned» av Gaute Heivoll
Produsent
Edward A. Dreyer
Aage Aaberge
Foto
Gosta Reiland
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 37 min.
Produksjonsår
2016
Produksjonsselskap
Glør Film AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Gjennomgående mørk stemning og en tematikk som kan virke forstyrrende på yngre barn gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene