Doktor Proktors tidsbadekar

Norgespremiere: 16.10.2015
6 år
1 t. 35 min.
Komedie / Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Kjærlighetssyke Doktor Proktor har reist tilbake i tid i et desperat forsøk på å endre historien. Han vil stoppe bryllupet mellom sin elskede Juliette og den skrekkelige Claude Cliché, men blir fanget i tiden. Lise og Bulle, Proktors samarbeidspartnere og nabobarn, må nok en gang trå til, og reiser etter i tidsbadekaret for å forsøke å hjelpe ham.
Det blir en ellevill tidsreise hvor de blant annet får hilse på Napoleon, med nød og neppe slipper unna giljotinen under den franske revolusjon og møter Jeanne d'Arc, som ble brent på bålet for hekseri. Eller ble hun det?
Doktor Proktors tidsbadekar er en fargesprakende fortelling om de tre vennene Lise, Bulle og Doktor Proktor, som sammen gir alt for å redde både verdenshistorien og kjærligheten.

Foran kamera finner vi denne gangen en ny Doktor Proktor, Gard Bjørnstjerne Eidsvold. Gard er en av norsk film og teaters mest anerkjente og markante skuespillere. Han har arbeidet som skuespiller siden 1988 og medvirket i over 50 spillefilmer og over 40 teaterproduksjoner. På teater er han spesielt kjent for sine roller i Sult (1999) og Verdiløse menn (2005). Gard har blant annet vært å se i filmene Kjærlighetens kjørere (1995), Salig er de som tørster (1997), Da jeg traff Jesus med sprettert! (1999), Salmer fra kjøkkenet (2003), Min Misunnelige Frisør (2004), Den Siste Revejakta (2007), Hjem til jul (2010) og En ganske snill mann (2010).

Lise og Bulle spilles fortsatt av Emily Glaister og Eilif Hellum Noraker, og vi får et gjensyn med mange av de andre kjente karakterene fra den første filmen, som Atle Antonsen, Linn Skåber, Ingar Helge Gimle og Christian Skolmen. I tillegg blir vi også kjent med noen nye ansikter, som Kristin Grue i rollen som Juliette Margarin og Helen Vikstvedt som Raspa.

Bak kamera finner vi regissør Arild Fröhlich som også stod bak den første filmen Doktor Proktors prompepulver.
Arild har hatt ansvar for både regi, foto og manus ved en rekke TV-serier og dokumentarer, som blant annet Åpen Post (2002), Uti vår Hage (2003) og Helt Perfekt med Thomas Giertsen (2010-2013). I 2005 langfilmdebuterte han med Pitbullterje og i 2008 kom Fatso.

Fakta

Norgespremiere
16.10.2015
Originaltittel
Doktor Proktors tidsbadekar
Sjanger
Komedie
Familiefilm
Skuespillere
Emily Glaister
Eilif Hellum Noraker
Gard B. Eidsvold
Kristin Grue
Helén Vikstvedt
Atle Antonsen
Eili Harboe
Arthur Berning
Nils Jørgen Kaalstad
Linn Skåber
Ingar Helge Gimle
Christian Skolmen
Erlend Klarholm Nilsen
Stein Johan Grieg Halvorsen
Anke Engelke
John Eckhoff
Regi
Arild Fröhlich
Manus
Johan Bogaeus
basert på boken av Jo Nesbø
Produsent
Synnøve Hørsdal
Cornelia Boysen
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
6 år
Begrunnelse
Enkelte truende skikkelser og kraftige effekter gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene