Staying Alive

Norgespremiere: 16.01.2015
Tillatt for alle
1 t. 23 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Norsk komedie med Agnes Kittelsen, Linn Skåber og Anders Baasmo Christiansen

Komedien STAYING ALIVE handler om Marianne (34) som helt overraskende oppdager at kjæresten Håkon har et forhold til Frida, hun som har med vaffeljern på jobb hver fredag. Støttet av bestevenninnens hevntips og livsvisdom, snubler Marianne ut i sitt nye liv og finner ut at kos er overvurdert, det er gøy som gjelder.

Foran kamera:

Agnes Kittelsen (f. 1980) - spiller hovedrollen som Marianne
Uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2003, og har siden gjort mye av både film, teater og TV. For rollen som Tikken Manus i publikumssuksessen Max Manus (2008) mottok hun en Amandapris for beste kvinnelige birolle, og hun ble nominert til en Amanda for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i komedien Sykt Lykkelig. Kittelsen har også vært med i alle sesongene av TV-serien Dag, og hun spilte Thor Heyerdahls kone i storfilmen KonTiki. I 2012 var hun den slemme heksen i Reisen til julestjernen.

Anders Baasmo Christiansen (f. 1976) - spiller Mariannes eksmann Håkon
Uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2000, og fikk sitt gjennombrudd med filmen Buddy i 2003, en rolle som ga ham en Amandapris for beste mannlige hovedrolle. Han har også vunnet Gullruten to ganger for sin innsats i TV-serien Dag, og han spilte Watzinger i storfilmen Kon Tiki. Han fikk svært gode kritikker for sin rolle i Liv Ullmanns oppsetning av Onkel Vanja på Nationaltheatret i 2013, og spilte hovedrollen i publikumssuksessen Børning (2014).

Linn Skåber (f. 1970) - spiller Mariannes høygravide bestevenninne Kristin
Uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 1997, og debuterte ved Oslo Nyes Teater samme år. Hun var en del av Lompelandslaget fra 1993 - 2001, og har spilt i flere filmer som Den siste revejakta, Gymnaslærer Pedersen, Kong Curling og Doktor Proktors prompepulver, samt en rekke humorserier på TV. I 2006 mottok hun Komiprisen for sin rolle i teaterstykket Utlendingen, og året etter fikk hun Gullruten for TV-serien Hjerte til hjerte. Fra 2007 til 2013 var hun fast paneldeltaker i Nytt på nytt på NRK.


Nils Jørgen Kaalstad (f.1979) - spiller Kristins kjæreste
Nils Jørgen fikk sin første store filmrolle i "Sønner" i 2006.
Siden har han blant annet spilt en av de sentrale rollene i NRK-serien "Størst av alt" og hovedrollen i "Fatso" (2008). Han har også gjort en rekke roller på teaterscenen, blant annet som Romeo i Hålogaland Teaters oppsetning av "Romeo og Julie". 1. januar 2009 ble han fast ansatt som skuespiller ved Nationaltheatret. Nils Jørgen er også musikkartist i sjangeren elektronisk klubbmusikk under navnet Sideshow Jøgge, og sto for musikken under flere av oppsetningene han var med i da han gikk på Teaterhøgskolen.

Andre medvirkende:
Anne Marie Ottersen, Tor Erik Gunstrøm, Johnny Logan, Heidi Toini Øieren, Stein Torleif Bjella, Allis Vedal Strømberg, Mattis Seeberg-Lund.

Bak kamera:

Charlotte Blom - regissør og manusforfatter
Regissør Charlotte Blom har også hatt ideen og skrevet manus til Staying Alive. Hun har tidligere laget flere prisbelønte kortfilmer, i 2004 mottok hun en Amanda for kortfilmen En søndag i Schweigaardsgate, og i 2006 mottok hun Gullstolen, Kritikerprisen og Publikumsprisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad, samt hovedprisen i Nordisk Panorama for kortfilmen Kokos. Staying Alive er hennes første langfilm.

Synnøve Hørsdal - produsent
Synnøve Hørsdal er daglig leder og produsent i Maipo Film, og har en rekke filmer bak seg, blant dem Sykt Lykkelig, Den siste revejakta, Bare Bea, Doktor Proktors prompepulver og Liv Ullmanns Frøken Julie. Hun var eksekutiv produsent på fjorårets store kinosuksess Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa.

Fakta

Norgespremiere
16.01.2015
Originaltittel
Staying Alive
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Agnes Kittelsen
Anders Baasmo Christiansen
Linn Skåber
Nils Jørgen Kaalstad
Mattis Seeberg-Lund
Allis Vedal Strømberg
Tor Erik Gunstrøm
Anne Marie Ottersen
Regi
Charlotte Blom
Manus
Charlotte Blom
Produsent
Synnøve Hørsdal
Foto
Endre Eken Torp
Karl Erik Brøndbo
Musikk
Benny Anderssons Orkester
Ola Kvernberg
Nasjonalitet
Norge
Lengde
1 t. 23 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene