X-Men: Apocalypse

Norgespremiere: 20.05.2016
12 år
2 t. 23 min.
Action / Eventyr / Fantasy / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Etter den kritikerroste suksessen Days of Future Past, returnerer nå regissør Brian Singer

I X-MEN: APOCALYPSE går vi tilbake til året 1983, der DAYS OF FUTURE PAST avsluttet. Etter heltedådene fra forrige filmkapittel, har majoriteten av menneskeheten endelig akseptert mutantenes eksistens. Dette året trer da Apocalypse frem i lyset. Han var den første og mest kraftfulle mutanten i Marvels X-Men-univers, og har siden sivilisasjonens opprinnelse blitt tilbedt som en gud for sine udødelige og uovervinnelige krefter. Ved sin side har han alltid fire ryttere, som er villige til å beskytte og ofre seg selv for Apocalypse sin plan og visjon. Foran dem og resten av mutantene blir det en tid med konflikt, krig og ødeleggelse.

Etter å ha sovet i tusenvis av år, blir Apocalypse (Oscar Isaac) desillusjonert av verden han våkner opp til og får avsmak på sivilisasjonen som lever blant penger, overforbruk, støy og forurensning. Han legger derfor en ond plan om å legge jorden for ødeleggelse for å rense menneskeheten og skape en ny verdensorden. Dermed rekrutterer han en gruppe kraftige mutanter, der vi blant annet møter en motløs Magneto (Michael Fassbender). Nå som skjebnen til jorden henger i en tynn tråd, må Raven (Jennifer Lawrence) med hjelp av Professor X (James McAvoy) lede et team av unge X-Men å stoppe deres største nemesis og redde menneskeheten fra total ødeleggelse.


I dette X-Men-kapittelet møter vi blant annet:

JAMES McAVOY (Charles Xavier): er både blitt nominert til Golden Globe og BAFTA, og er blitt omtalt av Empire Magazine som "Den beste unge britiske skuespilleren i vår tid". Han slo for alvor igjennom i filmen THE LAST KING OF SCOTLAND, og i dag regnes han som en av bransjens mest spennende talenter på scene, tv og film.

MICHAEL FASSBENDER (Erik Lensherr/Magneto): Denne tysk-irske skuespilleren er neppe et ukjent navn her til lands. Nylig var han i Norge for å spille rollen som Harry Hole i Jo Nesbø sin krim-suksess SNØMANNEN. Fassbender sin karriere startet for alvor etter han rolle i Steven Spielberg/Tom Hanks-produksjonen, BAND OF BROTHERS. Derifra har det bare gått en vei, og hans aller største roller til nå har vært i Tarantino's INGLOURIOUS BASTERDS, X-MEN-filmene, og PROMOTHEUS.

Fakta

Norgespremiere
20.05.2016
Originaltittel
X-Men: Apocalypse
Sjanger
Action
Eventyr
Fantasy
Sci-Fi
Skuespillere
Rose Byrne
Jennifer Lawrence
Nicholas Hoult
Ben Hardy
Alexandra Shipp
Ally Sheed
Olivia Munn
Oscar Isaac
Evan Peters
Josh Helman
Michael Fassbender
James McAvoy
Sophie Turner
Lucas Till
Lana Condor
Kodi Smit-McPhee
Zeljko Ivanek
Regi
Bryan Singer
Manus
Bryan Singer
Dan Harris
Produsent
Simon Kinberg
Lauren Shuler Donner
Bryan Singer
Foto
Newton Thomas Sigel
Musikk
John Ottman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
engelsk
Lengde
2 t. 23 min.
Produksjonsår
2016
Produksjonsselskap
Twentieth Century Fox
Marvel Entertainment
TSG Entertainment
Bad Hat Harry
Kinberg Genre
Hutch Parker
Donners' Co.
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Skremmende forvandlinger, truende skikkelser og store mengder actionvold i et tydelig fantasiunivers, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene