Løvekvinnen

Norgespremiere: 26.08.2016
9 år
2 t. 6 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Se filmen til halv pris
Gjelder kinoer merket med

Om filmen

LØVEKVINNEN er en episk gripende historie bygget på Erik Fosnes Hansens bestselger

I en liten stasjonsby i Norge, en stjerneklar vinternatt i 1912, kommer det lille barnet Eva Arctander til verden. Hennes mor Ruth dør i barsel og faren Gustav sitter tilbake med et barn helt ulikt noe man har sett før: Hun er dekket av langt lyst hår over hele kroppen.

LØVEKVINNEN er en episk gripende historie bygget på Erik Fosnes Hansens internasjonale bestselger. Filmen har et stjernelag både foran og bak kamera. Skuespillerne er anført av Rolf Lassgård som nylig vant Guldbaggen i Sverige som Årets beste skuespiller for EN MANN VED NAVN OVE. Han spiller faren, stasjonsmester Gustav Arctander. Rollen som Eva bekles av tre unge skuespillere på forskjellig alderstrinn, Aurora Lindseth-Løkka, Mathilde T. H. Storm og Ida Ursin-Holm. I andre roller finner vi bl.a. Kåre Conradi, Rolf Kristian Larsen, Kjersti Tveterås, Henrik Mestad og fra Danmark Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon og Connie Nielsen(The Gladiator, Nymphomaniac). Fra Tyskland deltar Ken Duken (Max Manus) og Burghart Klaussner (Det hvite båndet).


Om regissøren
Vibeke Idsøe er utdannet filmregissør ved Tisch School Of Arts, New York University. Hun debuterte i 1996 med " Jakten på nyresteinen" basert på eget manus. For denne filmen vant hun en rekke viktige priser rundt om i verden.
I 2006 skrev og regisserte hun 37 ½, en komedie om kvinner som ser 40 årsdagen nærme seg. Det var en stor suksess i Norge både på kino og DVD.
De fire filmene hun har vært involvert i har til sammen solgt 1,4 millioner billetter i Norge, noe som er et av de høyeste gjennomsnittene for en norsk filmskaper i nyere tid.

Om filmen
Denne episke beretningen starter i desember 1912. Samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født i en liten norsk stasjonsby. Den lille piken er dekket av lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet. Hennes far Gustav som er stasjonsmester vet ikke hvordan han skal takle å være far til et barn som er så annerledes. Gustav skammer seg over barnet, han lukker henne inne i leiligheten på stasjonen og overlater til barnepike Hannah å ta seg av omsorgen. Hannah blir glad i Eva og kjemper for hennes rett til å bli behandlet som alle andre.
Løvekvinnen er en varm og engasjerende fortelling om hvordan et barns annerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan hennes forsøk på å fylle ensomheten med et innhold, til slutt blir veien ut av denne ensomheten.

Fakta

Norgespremiere
26.08.2016
Originaltittel
Løvekvinnen
Sjanger
Drama
Skuespillere
Rolf Lassgård
Kjersti Tveterås
Rolf Kristian Larsen
Ole Johan Skjelbred-Knutsen
Karen-Lise Mønster
Ida Ursin-Holm
Lisa Loven Kongsli
Connie Nielsen
Henrik Mestad
Kåre Conradi
Burghart Klausner
Lars Knutzon
Regi
Vibeke Idsøe
Manus
Vibeke Idsøe
Produsent
John M. Jacobsen
Marcus Brodersen
Foto
Eric Kress
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
2 t. 6 min.
Produksjonsår
2016
Produksjonsselskap
Filmkameratene AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
9 år
Begrunnelse
Skildringer av en dramatisk fødsel, mobbing og partier med utrygg stemning, gjør at denne filmen får 9-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene