Bjørnøya

Norgespremiere: 24.10.2014
Tillatt for alle
1 t. 22 min.
Dokumentar / Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Følg med tre brødre på deres livs eventyr

Tre brødre vil legge ut på en helt spesiell tur sammen. Motivert av surferens iboende trang til å finne den perfekte bølgen reiser de mot Bjørnøya midt ute i Barentshavet, syd for Spitsbergen. Utstyrt med surfebrett, snøbrett, paraglider og mer forvandler brødrene Wegge det utfordrende landskapet til sin eken lekegrind. Og provianten for to måneder er plukket fra overfloden som befinner seg i søppelcontainere utenfor de lokale dagligvareforetningene hjemme i Norge. Brødrene finner sine iskalde surfebølger og stupbratte snørenner på øya, og vi får føle suget i magen når de kaster seg nedover bratte fjellsider og iskalde bølger.

Men en slik tur kan naturligvis ikke gjennomføres uten risiko. Det lurer en konstant trussel fra en eventuell isbjørn, eldstemann venter et barn hjemme i Norge, og yngstemann kjenner på hvordan de gamle familierollene kryper tilbake. Likevel har de alle sammen et sterkt ønske om fortsette å leve det enkle og eventyrlige liv på den værharde øya.

Fakta

Norgespremiere
24.10.2014
Originaltittel
Bjørnøya
Sjanger
Dokumentar
Eventyr
Medvirkende
Inge Wegge
Markus Wegge
Håkon Wegge
Regi
Inge Wegge
Manus
Inge Wegge
Edda Grjotheim
Produsent
Anders Graham
Foto
Inge Wegge
Musikk
Erlend Elvesveen
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 22 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Turbin Film AS
Distribusjon
Tour de Force
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene