Boyhood

Norgespremiere: 22.08.2014
7 år
2 t. 45 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En film ulikt noe annet som er laget i filmhistorien!

I Boyhood har regissøren Richard Linklater fulgt de samme skuespillerne gjennom en 12-års periode, fra 2002 til 2013. Resultatet er blitt en helt unik oppveksthistorie, som både er episk og intim der den gir oss innsikt i barndommens uskyldighet, hvordan familiebånd endrer seg og hva tidens tann gjør med oss alle. Med Ethan Hawke, Patricia Arquette og Ellar Coltrane i hovedrollene.

Det fiktive filmdramet "Boyhood" introduserer oss for seks år gamle Mason (Ellar Coltrane), og følger hans liv det neste turbulente tiåret. Vi blir kjent med hans familie og de stadige skiftende konstellasjonene og konfliktene, haltende ekteskap, nye skoler, første forelskelser, tapt kjærlighet, gode tider, skumle tider og den kontante blandingen av hjertesorg og glede som vi alle opplever gjennom livet. Resultatet er en høyst uforutsigbar film, der det ene øyeblikket flettes inn i det andre på samme måte som vi stadig er i forandring som individer.

Handlingen innledes med at den dagdrømmende skolegutten Mason får hverdagen endret drastisk. Hans hengivne mor, Olivia (Patricia Arquette), sliter med å få endene til å møtes, og bestemmer seg for å ta med seg ham og søsteren, Samantha (Lorelei Linklater), til Houston. Like etter vender faren deres, Mason Sr. (Ethan Hawke) tilbake etter mange år i Alaska, og ønsker å gjenoppta kontakten med barna. Det er starten på en avgjørende fase som utfolder seg gjennom de påfølgende årene i Masons liv. En periode hvor foreldre, steforeldre, kjærester, familie, lærere og sjefer alle prøver å påvirke hvordan han blir som person, og Mason selv må finne ut av hvilken vei han ønsker å gå.

"Boyhood" er skrevet og regissert av Richard Linklater ("Before Midnight", "Bernie"). Foto er av Jonathan Sehring og John Sloss.


Fakta

Norgespremiere
22.08.2014
Originaltittel
Boyhood
Sjanger
Drama
Skuespillere
Patricia Arquette
Ellar Coltrane
Ethan Hawke
Lorelei Linklater
Regi
Richard Linklater
Manus
Richard Linklater
Produsent
Richard Linklater
Vince Palmo Jr.
Cathleen Sutherland
Sandra Adair
John Sloss
Jonathan Sehring
Foto
Shane Kelly
Lee Daniel
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 45 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
IFC Films
Detour Film
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom / Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder en scene der en voksen person viser truende atferd mot familien. Dette kan virke urovekkende på de yngste, og filmen får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene