Miraklene i Toscana

Norgespremiere: 24.10.2014
7 år
1 t. 51 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Vinner av Grand Prix, Cannes 2014

"Drømmen om et naturalistisk liv på landet står sentralt i den italienske regissøren Alice Rohrwachers vakre og stemningsfulle film Le Meraviglie (Miraklene i Toscana)
Et spenningsfullt far-datter-forhold er også en av filmens viktige temaer, og er glitrende spilt av unge Maria Alexandra Lungu og Sam Louwyck." (Filmpolitiet)

---

Terningkast 5 fra Aftenposten:

""Miraklene i Toscana" balanserer djervt mellom oppvekstfilm, kammerspill og magisk regional realisme. Alice Rohrwacher etablerer seg med dette i toppsjiktet av europeiske filmkunstnere."

Tidlig i tenårene fungerer Gelsomina som birøkterekspert på gården og familieoverhode. Da nye forskrifter krever at fasilitetene oppgraderes, forsøker faren å bøte på en slunken økonomi ved å ta i hus en småkriminell guttunge. Forarget over at faren behandler gutten som en etterlengtet sønn, melder Gelsomina gården på en glamorøs TV-konkurranse.

Alice Rohrwachers andre spillefilm er en unik miljøskildring som har sterke forbindelser til regissørens egen oppvekst og stemningen i debutfilmen Corpo celeste. Filmen drives av stilistiske kontraster og ideologiske konflikter - det dokumentariske uttrykket settes opp mot en drømmeaktig fjernsynsvirkelighet, og morens rasjonalitet stanger mot farens innbitte idealisme. "Miraklene i Toscana" vant Grand Prix i Cannes.

----

Terningkast 5 fra Adresseavisen: "Frodig, levende italiensk familiedrama om en honningprodusent og hans døtre i bittersøt kamp for tilværelsen."

---

Terningkast 5 fra Bergens Tidende:
"Nær opptil egen oppvekst, skaper Alice Rohrwacher en atmosfærisk film i skjæringspunktet mellom realisme og fabel, drømmeaktige barndomsminner og usentimental nostalgi. Mye holdes tilbake eller forblir ufortalt, overlatt publikums meddiktning. Men overgangsfaser er en tydelig linje i filmen. På ett plan handler det om landsbygdens møte med forloren modernitet, på et annet om Gelsominas frigjøring. For dette er først og fremst et sterkt portrett av en særegen jenteskikkelse, nydelig spilt av Maria Alexandra Lungu."

Fakta

Norgespremiere
24.10.2014
Originaltittel
Le meraviglie
Sjanger
Drama
Skuespillere
Maria Alexandra Lungu
Sam Louwyck
Alba Rohrwacher
Sabine Timoteo
Agnese Graziani
Luis Huilca Logrono
Eva Morrow
Maris Stella Morrow
Monica Bellucci
Margarethe Tiesel
Andre M. Hennicke
Carlo Tarmati
Francesca Menicocci
Maria Antonietta Pagliari
Maria Pampana
Domenico Renzetti
Regi
Alice Rohrwacher
Manus
Alice Rohrwacher
Produsent
Carlo Cresto-Dina
Karl Baumgartner
Tiziana Soudani
Michael Weber
Foto
Helen Louvart
Musikk
Piero Crucitti
Nasjonalitet
Italia
Sveits
Tyskland
Språk
Ita/Fra
Lengde
1 t. 51 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Tempesta
Amka Films
Pola Pandora Film Produktions
RSI Radiotelevisione Svizzera
SRG SSR
ZDF
Da s kleine Fernsehspiel
Arte
Distribusjon
Fidalgo
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Enkelte mørke scener med utrygg stemning gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene