The 5th Wave

Norgespremiere: 04.03.2016
12 år
1 t. 52 min.
Action / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Kan menneskeheten overleve den femte bølgen?

Filmatiseringen av den populære romanen "The 5th Wave". 16 år gamle Cassie Sullivan forsøker å overleve i en apokalyptisk verden, hvor romvesener har invadert Jorden og utryddet nesten hele menneskeheten. Med Chloë Grace Moretz i hovedrollen.

Romvesener invaderer Jorden og utrydder menneskeheten systematisk via fem bølger. Først forsvinner all elektrisitet, så oversvømmes Jorden av flodbølger og deretter sveiper et farlig viurs over verden. I den fjerde bølgen blir det klart at romvesenene befinner seg på landejorden, forkledt som mennesker. Kun en liten gruppe mennesker overlever de første bølgene. En av dem er 16 år gamle Cassie, som forsøker å redde lillebroren sin fra en av fiendens stridsleire. Men kan hun og de andre overlevende finne ut hva den femte bølgen innebærer, og stoppe den, før det er for sent?

The 5th Wave er basert på Rick Yances romanbestselger med samme navn, på norsk utgitt som Den 5. bølgen. Hovedrollen spilles av Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, Carrie, Let Me In).

Fakta

Norgespremiere
04.03.2016
Originaltittel
The 5th Wave
Sjanger
Action
Sci-Fi
Skuespillere
Chloë Grace Moretz
Nick Robinson
Alex Roe
Ron Livingston
Liev Schreiber
Maria Bello
Regi
J. Blakeson
Manus
Susannah Grant
Rick Yancey
Nasjonalitet
USA
Språk
engelsk
Lengde
1 t. 52 min.
Produksjonsår
2016
Produksjonsselskap
Columbia Pictures
GK Films
Living Films
Material Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Denne filmen har en dyster stemning og flere voldsskildringer. Da disse er lite nærgående skildret og foregår i et til dels urealistisk univers får filmen 12-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene