Ex Machina

Norgespremiere: 10.04.2015
15
1 t. 48 min.
Action / Sci-Fi / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ingenting gjør deg farligere enn viljen til å overleve

Caleb, en 24 år gammel koder ved verdens største internettselskap, vinner en konkurranse om å få tilbringe en uke på et privat fristed som tilhører Nathan, den tilbakeholdne administrerende direktøren i selskapet. Men når Caleb kommer frem finner han ut at han blir nødt til å delta i et merkelig og fascinerende eksperiment der han må samhandle med verdens første ekte kunstig intelligens, som ligger i kroppen til en vakker robot jente.

Caleb, en 24 år gammel koder, vinner en konkurranse om å få tilbringe en uke på et privat fristed som tilhører Nathan, den folkesky, administrerende direktøren i selskapet Caleb jobber i. Men når Caleb kommer frem finner han ut at han blir nødt til å delta i et merkelig og fascinerende eksperiment der han må samhandle med verdens første ekte, kunstige intelligens, i form av en vakker, kvinnelig robot. Men hvem er det egentlig som kontrollerer hvem.

Alex Garland, manusforfatteren bak "28 Days Later", "Sunshine" og "Never Let Me Go", gjør her sin regidebut. Denne britiske thrilleren er delvis spilt inn i de vakre omgivelsene rundt landskapshotellet Juvet i Valldal på Sunnmøre.

Fakta

Norgespremiere
10.04.2015
Originaltittel
Ex Machina
Sjanger
Action
Sci-Fi
Thriller
Skuespillere
Domhnall Gleeson
Oscar Isaac
Alicia Vikander
Chelsea Li
Corey Johnson
Deborah Rosan
Evie Wray
Regi
Alex Garland
Manus
Alex Garland
Produsent
Eli Bush
Caroline Levy
Foto
Rob Hardy
Musikk
Geoff Barrow
Ben Salisbury
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 48 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Universal
Universal Pictures Intl.
Film4
DNA Films
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15
Egnethet
Ungdom/Voksen
Begrunnelse
Denne science fiction-thrilleren har en gjennomgående urovekkende stemning og forstyrrende tematikk. Dette samt enkelte nærgående voldshandlinger gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene