Verden venter

Norgespremiere: 07.11.2014
Tillatt for alle
1 t. 52 min.
Komedie / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Tre svenske servitører guider deg inn i en verden av mennesker som ikke vet hvor de skal.

Tre svenske servitører guider deg inn i en verden av mennesker som ikke vet hvor de er på vei.

OM FILMEN

På en restaurant i Oslo en sommer arbeider tre svenske servitører. De snakker høflig med kundene. De skal tjene penger for å starte opp sitt eget teater. Så glir vi over på andre mennesker. En kvinne kollapser i sin egen babyshower. En fraværende far dukker opp med større og større presanger og sier merkelige ting. Mange krangler om penger mens de spiser på restaurant. Det fins noe desperat i luften. Det sies at byggningen holder på å synke. Og ut av dette kan noe nytt begynne.


I VERDEN VENTER snakker mange på en gang. Situasjoner skjer pararelt i forgrunnen og bakgrunnen. Den er klippet slik at du selv kan velge hva du vil ta til deg. Som et musikkstykke kan du bruke den til det du trenger. Menneskene i den fins der for deg. Den er interessant å oppleve flere ganger, da åpenbarer det seg nye detaljer.

Den kan være fin å oppleve alene.


Sagt om Verden venter:

Det er som å tilbringe flere minutter i det korte, uendelig usikre øyeblikket mellom da punchlinen i en vits faller og tidspunktet der man forstår hvorfor vitsen er morsom. Det er en ytterst fascinerende opplevelse, fundert på en emosjonell kompleksitet de færreste filmregissører tar mål av seg å mane frem.

Aksel Kielland, Montages


Ikke siden Erik Løchens filmer har noen filmskaper laget mer interessante filmatiske motforestillinger her til lands. I kortfilmene Trygve med hjertet i postkassa og No Sex Just Understand og langfilmene Kanskje i morgen og Verden venter toner en egenartet stemme, som troverdig og modig søker en positiv definisjon av alternativ film.

Jon Inge Faldalen, Rushprint


--


VERDEN VENTER er produsert av Vapen och Dramatik som består av filmskaper Mariken Halle, filmskaper Clara Bodén og formgiver og kunstner Ronja Svenning Berge.

I tillegg til kinofilmen består VERDEN VENTER av flere verk, blant annet en bakomfilm med flere handlingsspor som ikke er med i kinofilmen. Kunstner Ronja Svenning Berge lager en egen plakatserie for hvert sted filmen slippes.

www.verdenventer.no

www.vapenochdramatik.com

Fakta

Norgespremiere
07.11.2014
Originaltittel
Verden venter
Sjanger
Komedie
Drama
Skuespillere
Nina Haber
Bianca Kronlöf
Elin Söderquist
Leif Edlund
Kyrre Haugen Sydness
Niklas Gundersen
Benjamin Molinér
Dana Wanounou
Kristofer Hivju
Mariken Halle
Per Kjerstad
Susanne Sundfør
Regi
Mariken Halle
Nasjonalitet
Norge
Sverige
Lengde
1 t. 52 min.
Produksjonsår
2014
Produksjonsselskap
Vapen och Dramatik AS
Hinden/Länna-Ateljéerna AB
Distribusjon
Vapen och Dramatik
Aldersgrense
Tillatt for alle
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene