Bridge of Spies

Norgespremiere: 27.11.2015
12 år
2 t. 21 min.
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En utrolig historie inspirert av virkelige hendelser

BRIDGE OF SPIES er en fengslende thriller regissert av Steven Spielberg, som forteller den sanne og utrolige historien om forsikringsadvokaten James Donovan. CIA setter han på den umulige oppgaven om å forhandle om frigivelsen av en amerikansk pilot fanget på russisk jord, og han havner utilsiktet i sentrum av viktige hendelser under den kalde krigen.

Det er begynnelsen på den kalde krigen på 1950-tallet og spenningene øker mellom USA og Sovjetunionen. Når FBI så arresterer Rudolf Abel (Mark Rylance) for å være en sovjetisk spion bosatt i New York, eskalerer frykten og paranoiaen ytterligere. Det er den anerkjente forsikringsadvokaten James Donovan (Tom Hanks) som blir bedt om å representere Abel for den amerikanske domstolen. Donovan har ingen erfaring med rettsarbeid i denne skala, med går motvillig med på å forsvare Abel da han ønsker å sikre ham en rettferdig rettssak uavhengig av hans statsborgerskap. På tross av disse prinsippene, vet Donovan at sjansen er stor for at han vil bli en høyst upopulær offentlig figur. Under arbeidet mot rettsaken begynner et vagt vennskap å utvikle seg mellom de to mennene, bygd på gjensidig respekt og forståelse. Donovan beundrer Abels styrke og lojalitet, og holder en lidenskapelig appell for å hindre ham fra å få dødsstraff.

Kort tid senere, blir et amerikansk U-2 spionfly skutt ned over sovjetisk luftrom, og piloten Francis Gary Powers (Austin Stowell) blir dømt til 10 års fengsel. Plutselig kastes Donovan ufrivillig inn i forhandlingene om en fangeutveksling mellom USA og Sovjetunionen. Når han ankommer et splittet Europa, lærer Donovan at en amerikansk student også har blitt arrestert i Øst-Berlin. Med en enorm mengde mot, nekter Donovan å etterlate seg noen...

 


Matt Charman, Ethan Coen og Joel Coen står bak manuset om den utrolige historien om Donovans liv. Slik som deres tidligere suksesser (Fargo, No Country for Old Men, O Brother Where Art Thou?), er Bridge of Spies også en gripende og engasjerende historie.

Fakta

Norgespremiere
27.11.2015
Originaltittel
Bridge of Spies
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Tom Hanks
Amy Ryan
Mark Rylance
Alan Alda
Regi
Steven Spielberg
Manus
Coen Brothers
Produsent
Platt
Daniel Lupi
Kristie Macosko Krieger
Jeff Skoll
Christoph Fisser
Jonathan King
Henning Molfenter
Charlie Woebcken
Steven Spielberg
Adam Somner
Foto
Janusz Kaminski
Musikk
Thomas Newman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
engelsk
Lengde
2 t. 21 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Touchstone Pictures
DreamWorks Pictures
Fox 2000 Pictures
Reliance Entertainment
Participant Media
Afterworks Limited
Studio Babelsberg
Amblin Entertainment/Marc Platt
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Denne historiske skildringen, som foregår under den kalde krigen, inneholder enkelte dramatiske skytescener. Filmen får derfor 12- års aldersgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene