Wendyeffekten

Norgespremiere: 11.09.2015
12 år
1 t. 21 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bølers skyggeside har sitt eget velsmurte økosystem, hvor enhver kriminell har sin funksjon. Men plutselig fordufter likviditeten fra systemet, og markedet står på randen av tidenes crack. I et miljø som skriker etter intravenøs cashflow, jakter alle på den mystiske bankieren - den eneste som har fingeravtrykket som kan åpne slusene igjen.

I sentrum av jaktlaget finner vi Økokrims ferske, men svært ambisiøse, etterforsker Svenn Krøvel, som nokså ufrivillig må samarbeide med den selvtitulerte "Kongen av Østkanten", Kripos-etterforskeren Sylfest Dreyer. Sylfest har selv et hav av konkurrerende agendaer - og Svenn mister fort kontrollen over etterforskningen. Ikke minst etter møtet med sjarmbomben Wendy, Bølers eneste luksusprostituerte.

Wendy drømmer om et liv langt borte fra Bøler, og med bankieren som fast kunde, har hun et klart fortrinn i jakten på pengene - bare hun er villig til å gå langt nok. Det er hun forsåvidt vant til - Wendy har en nesten lammende effekt på menns vilje og åndsnærværelse, og kan distrahere selv den mest hardbarkede. Eller Økokrim-etterforsker.

Wendyeffekten er et kappløp mot tiden. Hvem finner bankieren eller fingeren hans først? Hvem får fingrene i Wendy? Og kan Bøler reddes fra skjebnen som et norsk Hellas?

Fakta

Norgespremiere
11.09.2015
Originaltittel
Wendyeffekten
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Linn Skåber
Morten Ramm
Christian Skolmen
Jon Øigarden
Kristofer Hivju
Nils Jørgen Kaalstad
Bjarte Tjøstheim
Jan Fares
Kåre Conradi
Hege Schøyen
Mariann Hole
Nicolaj Kopernikus
Regi
Ole Endresen
Produsent
Kjetil Omberg
Nasjonalitet
Norge
Språk
norsk
Lengde
1 t. 21 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Norsk Superfilm
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Denne filmen inneholder flere volds- og drapsskildringer. Da disse foregår innenfor et parodisk univers får filmen 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene