Snekker Andersen og Julenissen

Norgespremiere: 11.11.2016
Tillatt for alle
1 t. 13 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Basert på Alf Prøysens bok. Mye varme og ekte julestemning for hele familien!

Snekker Andersen elsker julen mer enn noen annen høytid, og han gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. - Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen! Men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur krasjer han med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte - "Jeg går til dine barn og du går til mine". Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen...

11. november kommer endelig Alf Prøysens juleklassiker Snekker Andersen og Julenissen som helaftens kinofilm! Alf Prøysens sjarmerende og stemningsfulle julefortelling har gledet barn og voksne siden 50-tallet. Historien om Snekker Andersen og Julenissen har blitt en uunnværlig del av juletradisjonene her til lands, både i bokform og som et fast innslag på NRK før julaften.
I hovedrollene finner vi Trond Espen Seim som juleentusiasten Snekker Andersen, og Anders Baasmo Christiansen som selveste Julenissen.


Manus og regi
Regissør Terje Rangnes har lang erfaring med drama- og humorserier, og står bak flere prisbelønte kortfilmer. Han var en av regissørene på Folk flest bor i Kina (2002). Rangnes spillefilmdebuterte som regissør med En helt vanlig dag på jobben (2010).
Manusforfatter John Kåre Raake er utdannet fra Westerdahls. Han har jobbet med reklamefilm i over 20 år, og har vunnet flere priser både i inn- og utland. Han har tidligere skrevet manuset til Gåten Ragnarok, og til den høstaktuelle filmen Bølgen.

Fakta

Norgespremiere
11.11.2016
Originaltittel
Snekker Andersen og Julenissen
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Trond Espen Seim
Anders Baasmo Christiansen
Ingeborg Sundrehagen Raustøl
Johanna Mørck
Eirik Hivju
Thias Salberg
Ella Lockert Postl
Jan Oscar Juvkam Wiedom
Rebecca Skogly Holen
Filip Lubbock-Myrseth
Ann Carnarius Elseth
Thor Aamodt
Dag Håvard Engebråten
Anders M. Pedersen
Regi
Terje Rangnes
Manus
John Kåre Raake
basert på en bok av Alf Prøysen
Produsent
Martin Sundland og Are Heidenstrøm
Foto
Philip Remy Øgaard
Musikk
Magnus Beite
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 13 min.
Produksjonsår
2016
Produksjonsselskap
Fantefilm Fiksjon AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Begrunnelse
Filmen har en scene som kan virke noe nifs, men den er kortvarig og løser seg raskt. Filmen har ellers en varm grunntone og blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene