Askeladden - I Dovregubbens hall

Norgespremiere: 29.09.2017
9 år
1 t. 44 min.
Familiefilm / Eventyr

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden

Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

REGISSØR:
Mikkel Brænne Sandemose startet filmkarrieren som animasjonsassistent til bestefaren som jobbet på Caprino filmstudio. Siden har han regissert en rekke prisvinnende kortfilmer, musikkvideoer og et hundretalls nasjonale og internasjonale reklamefilmer. Sandemose debuterte som spillefilmregissør med Fritt vilt III i 2010, og tre år senere fulgte han opp med publikumsfavoritten Gåten Ragnarok.

MANUSFORFATTERE:
Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger står bak manuset. Kirkwood Brown har gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker, deriblant grøssere i serien Mørkets utvalgte. Han skriver også for Donald Duck & Co., og har vært manusforfatter for NRKs humorprogram Nytt på nytt og Underholdningsavdelingen. Enger har i flere år jobbet frilans med musikkvideo og reklame. I 2012 debuterte han som manusforfatter med filmen Tina & Bettina - The Movie.

PRODUSENT OG PRODUKSJONSSELSKAP:
Maipo Film har produsert mer enn 30 filmer og TV-serier siden selskapet ble grunnlagt i 2000, og er et av de ledende og mestproduserende norske selskapene innen historiefortelling og produksjon av fiksjonsfilm og serier for et bredt publikum. De siste årene har Maipo Film hatt en strategisk satsning på barne- og familiefilm, deriblant Solan og Ludvig-filmene, Gilberts grusomme hevn og filmene basert på Jo Nesbøs bestselgende bøker om Doktor Proktor.
Synnøve Hørsdal er daglig leder, produsent og medeier i Maipo Film. Hun er en av landets mest rutinerte spillefilmprodusenter, og står bl.a. bak Bare Bea, Den siste revejakta, Sundance-vinneren Sykt lykkelig, Liv Ullmanns Miss Julie og familiefilmene om Doktor Proktor og Flåklypa-universet.
Åshild Ramborg er utdannet filmprodusent ved Den norske filmskolen. Hun har produsert en rekke prisbelønte kortfilmer, og debuterte som spillefilmprodusent med Anne Sewitskys De nærmeste som hadde verdenspremiere i Sundance 2015. Ramborg utvikler nå en trilogi basert på Askeladden-universet.

Fakta

Norgespremiere
29.09.2017
Originaltittel
Askeladden - I Dovregubbens hall
Sjanger
Familiefilm
Eventyr
Skuespillere
Vebjørn Enger
Eilie Harboe
Mads Sjøgård Pettersen
Elias Holmen Sørensen
Allan Hyde
Thorbjørn Harr
Arthur Berning
Robert Skjærstad
Synnøve Macody Lund
Gard B. Eidsvold
Ida Ursin-Holm
Regi
Mikkel Brænne Sandemose
Manus
Aleksander Kirkwood Brown
Espen Enger
Produsent
Synnøve Hørsdal og Åshild Ariane Ramborg
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 44 min.
Produksjonsår
2016
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
9 år
Begrunnelse
Denne eventyrfilmen har partier med utrygg stemning, og inneholder scener med truende situasjoner og skremmende skikkelser. Den får derfor 9-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene