Vann over ild

Norgespremiere: 08.06.2018
12 år
1 t. 29 min.
Western / Eventyr / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

VANN OVER ILD er en komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner og et absurd og satirisk blikk på tiden vi lever i.

I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp siden alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven. Ingen trenger eller ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre. Det skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner.

Dette er en film om grådighet, korrupsjon, bevæpning og om hvordan maktsyke mennesker altfor ofte får det som de vil. Hovedtemaet er filmskaperens tanke om at verden er styrt av psykopater: At det er så mye styrke i mangel på empati at de få som ikke har det, styrer alt.

Som enhver western med respekt for seg selv er VANN OVER ILD en historie om den evige kampen mellom det gode og det onde.

VANN OVER ILD var åpningsfilm på Oslo Pix 2018, og er plukket ut til konkurranseprogrammet på Filmfest München, som arrangeres i begynnelsen av juli samme år.

Dette er Joern Utkilens første spillefilm. Han er en av Norges mest særegne og spennende regissører, som har laget en rekke humoristiske kortfilmer som er blitt vist på festivaler verden rundt, og blant annet blitt nominert til Amanda og BAFTA.

Som filmskaper ønsker han å tilby publikum et nytt perspektiv på noe ved livet. Derfor er det viktig for ham å unngå gjenskaping av virkeligheten eller livet slik vi kjenner det. Det allerede kjente nedsenkes i en ny realitet, gis et nytt uttrykk, slik at det kan gi kontrast til det kjente og derved forenkle og avklare. Noe som også gir filmene hans helt unike filmuttrykk.

Fakta

Norgespremiere
08.06.2018
Originaltittel
Vann over ild
Sjanger
Western
Eventyr
Komedie
Skuespillere
Cato Skimten Storengen
Ole Christoffer Ertvaag
Nina Ellen Ødegård
Kristoffer Joner
Helga Guren
Arthur Berning
Jørgen Foss
Edward Schultheiss
Ole Johan Skjelbred
Morten Liene
Kamilla Grønli Hartvig
Laura Vallenes
Regi
Joern Utkilen
Manus
Joern Utkilen
Produsent
Isak Eymundsson og Ruben Thorkildsen
Foto
Martin Radich
Musikk
Dirk Dresselhaus (score)
Arvid Sletta
Nasjonalitet
Norge
Språk
norsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
2018
Produksjonsselskap
Ape&Bjørn AS
Distribusjon
Uavhengig distribusjon
Aldersgrense
12 år
Begrunnelse
Flere voldsskildringer i et parodisk univers gjør at filmen får 12-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene