Min lille søster

Norgespremiere: 25.09.2015
9 år
1 t. 35 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

varmt og gripende om søskenkjærlighet og spiseforstyrrelser

MIN LILLE SØSTER er en film om søskenkjærlighet - på godt og vondt. Filmen skildrer på vellykket vis alvorlige tema som sjalusi, kjærlighet og svik med humor, dybde og sjarme. Hva skjer når lillesøster oppdager at storesøster lider av spiseforstyrrelser?

Stella er på vei inn i den spennende ungdomstiden. Hennes aller største forbilde er storesøsteren Katja, som driver med kunstløp og er helt perfekt. Så oppdager Stella at Katja har spiseforstyrrelser og skjuler det for alle. Hele Stellas verden snus opp ned. Hennes største forbilde og nærmeste venn blir kaldere enn isen de skøyter på. Skal Stella trosse Katjas trusler og fortelle alt til foreldrene?

MIN LILLE SØSTER er Sanna Lenkens debutfilm, og har fått en rekke utmerkelser på festivaler verden over, blant annet publikumsprisen i Gøteborg og Krystallbjørnen i Berlin. I rollene som søstrene overbeviser Amy Deasismont (bedre kjent som Amy Diamond) og 11 år gamle Rebecka Josephson.

Fakta

Norgespremiere
25.09.2015
Originaltittel
Min lilla syster
Sjanger
Drama
Skuespillere
Rebecka Josephson
Amy Deasismont
Annika Hallin
Henrik Norlén
Maxim Mehmet
Ellen Lindbom
Regi
Sanna Lenken
Manus
Sanna Lenken
Produsent
Annika Rogell
Foto
Moritz Schultheiss
Musikk
Per Storby Jutbring
Nasjonalitet
Sverige
Språk
svensk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Tangy
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
9 år
Begrunnelse
Denne filmen inneholder skildringer av barn som lider, og den har en anoreksi-tematikk som kan virke forstyrrende på barn under 9 år. Filmen får derfor 9-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene