Palio: Ridderne av Siena

Norgespremiere: 19.02.2016
Tillatt for alle
1 t. 27 min.
Dokumentar

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En særdeles underholdende dokumentar om verdens mest særegne hesteløp.

I hjertet av Toscana ligger byen Siena, som to ganger i året er åsted for verdens mest tradisjonsrike og særegne hesteløp. Det såkalte Palio-løpets røtter strekker seg tilbake til middelalderen, og reglene åpner for både vold og korrupsjon. Det sier seg selv at en slik sport vil tiltrekke seg sin andel av store personligheter, og i PALIO møter vi den ene "larger than life"-skikkelsen etter den andre. I henhold til klisjeene er italienere stolte, lidenskapelige, teatralske, sjarmerende og genetisk predisponerte for skittent spill, og i PALIO setter regissør Cosima Spender alle kluter til for å bevise at samtlige av disse fordommene stemmer.

PALIO er en eksepsjonelt underholdende og vakkert fotografert dokumentarfilm fra produsentene av AMY og SENNA. Den er lagt opp som et klassisk sportsdrama, hvor fokus ligger på jockeyen Gigi Bruschelli, som er to seiere fra å bli den mestvinnende Palio-rytteren noensinne. Og selv om Gigi er en populær mann, finnes det nok av mennesker i Siena som ikke unner ham denne æren. Og enkelte av dem er villig til å gå svært langt for å forhindre at han blir det?

Fakta

Norgespremiere
19.02.2016
Originaltittel
Palio
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Gigi Bruschelli
Giovanni Atzeni
Silvano Vigni
Andrea de Cortes
Renato Romei
Regi
Cosima Spender
Manus
Cosima Spender
John Hunt
Produsent
James Gay-Rees
John Hunt
Francesco Melzi d'Eril
Foto
Stuart Bentley
Musikk
Alex Heffes
Nasjonalitet
Storbritannia
Språk
italiensk
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Palio Pictures
Distribusjon
Tour de Force
Aldersgrense
Tillatt for alle
Begrunnelse
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene