Amy

Norgespremiere: 07.08.2015
9 år
2 t. 7 min.
Dokumentar

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Et ærlig, engasjerende og rørende portrett av Amy Winehouse

Et ærlig og engasjerende portrett av artisten Amy Winehouses liv, fra barndommen og frem til hun tragisk døde av alkoholforgiftning i 2011.

Til tross for at hun bare rakk å gi ut to album, er Amy Winehouse et av de største musikk-ikonene i britisk historie. Hun var en popstjerne med sjel, med et musikalsk talent som krysset kulturelle og demografiske grenser. Stemmen ble ofte beskrevet som en kombinasjon av Billy Holiday, Dinah Washington og Sarah Vaughan.
Mens musikken gjorde henne til en stjerne, stjal hennes kaotiske personlige liv overskriftene. Voldsom suksess, kombinert med en vill livstil og kompliserte kjærlighetsforhold gjorde henne til et yndet objekt hos en stadig mer pågående tabloidpresse. Amy Winehouse døde av alkoholforgiftning i juli 2011, 27 år gammel.

Gjennom et samarbeid med produsent James Gay-Rees (Exit Through the Gift Shop) forteller regissør Asif Kapadia om det ekstraordinære livet bak de sensasjonelle overskriftene og historien om en talentfull ung kvinne hvis liv endte altfor tidlig. Med denne filmen vil verden forelske seg i den virkelige Amy Winehouse og hennes utrolige musikk igjen.

Fakta

Norgespremiere
07.08.2015
Originaltittel
Amy
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Amy Winehouse
Regi
Asif Kapadia
Produsent
James Gay-Rees
Musikk
Antonio Pinto
Nasjonalitet
Storbritannia
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 7 min.
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
A24 (in U.S.)
On the Corner
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
9 år
Begrunnelse
Denne dokumentarfilmen inneholder skildringer som kan virke urovekkende på barn under 9 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene