He Named Me Malala

Norgespremiere: 11.12.2015
DOKUMENTAR

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Et intimt portrett av den 17 år gamle fredsprisvinneren Malala Yousafzai

I den rørende dokumentaren HE NAMED ME MALALA får vi et innblikk i livet til Malala Yousafzai. -Fra hendelsene i forkant av Talibans angrep på den pakistanske skolejenta da hun uttalte seg om jenters rett til utdanning, til hennes liv i dag som tidenes yngste fredsprisvinner og en helt "vanlig" student.

HE NAMED ME MALALA er et intimt portrett av fredsprisvinneren Malala, som ble angrepet og alvorlig såret av et skudd på vei hjem fra skolen i Pakistan. Den daværende 15-åringen ble sammen med sin far utpekt av Taliban for deres engasjement om jenters rettigheter til skolegang. Angrepet på denne tøffe, unge jenta utløste ramaskrik fra støttespillere over hele verden. På mirakuløst vis overlevde Malala og er i dag en ledende forkjemper for jenters utdanning verden over, samtidig som hun har opprettet sitt eget fond; Malala Fund.
 

Den roste, Oscar-vinnende dokumentarfilmskaperen Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth, WAITING FOR "SUPERMAN") viser oss hvordan Malala, hennes far Ziauddin og hennes familie kjemper for utdanning for jenter over hele verden. Filmen gir oss et glimt inn i denne ekstraordinære jentas liv - fra hennes nære forhold til sin far som inspirerte hennes til kjempe for sine meninger og rettigheter, til hennes lidenskapelig tale i FN og hennes hverdag som student.

Fakta

Norgespremiere
11.12.2015
Originaltittel
He Named Me Malala
Sjanger
DOKUMENTAR
Medvirkende
Malala Yousafzai
Mobin Khan
Regi
Davis Guggenheim
Produsent
Laurie MacDonald
Shannon Dill
Mohamed Al Mubarak
Walter F. Parkes
Jeff Skoll
Michael Garin
Foto
Erich Roland
Musikk
Thomas Newman
Nasjonalitet
USA
Produksjonsår
2015
Produksjonsselskap
Fox Searchlight
Image Nation Abu Dhabi
Participant Media
National Geographic Channel
Parkes-Macdonald
A Little Room
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene